Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

2011 var et mildt år. Det er hovedårsaken til at Norges klimagassutslipp gikk ned med 2.3 prosent i fjor.
Bedre kollektivtilbud, flere sykkelveier, passivhus og utfasing av oljefyr vil bli resultatet om klimameldingen følges opp. Det innebærer at vi får mindre asfalt, grønnere byer, bedre luft og løsninger som gavner fellesskapet og ikke bileieren – i det hele tatt mer klima- og folkevennlige byer.
Klimameldingen ble lagt fram av regjeringen 25. april 2012. Her er de viktigste punktene, med kommentarer fra fagrådgivere i miljøbevegelsen. De mest konkrete tiltakene finner vi i byggsektoren, mens det er mye å gå på overfor petroleumssektoren. 
Framtiden i våre hender er glad for at regjeringen legger opp til at to tredeler av kuttene skal tas hjemme. – Men klimameldinga har for få konkrete tiltak og mangler tallfesting av utslippskutt, mener Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.
Den nye klimameldingen legger opp til at to tredeler av klimakuttene skal gjøres i Norge. Det er Framtiden i våre hender fornøyd med. Nå venter vi at regjeringen presenterer virkemidler som skal gjøre dette mulig.
Framtiden i våre hender har vært i Brussel for å styrke samarbeidet med våre europeiske søsterorganisasjoner. – Det som foregår i EU har større betydning for norsk klimapolitikk enn mange tror, sier rådgiver Marit Kristine Vea.
Rundt 50 besteforeldre troppet opp utenfor hovedinngangen til Statoil. Beskjeden fra besteforeldrene til Statoil var klar: – Trekk dere ut av oljesand!
WWF-sjef Nina Jensen er blant Framtiden i våre henders nyeste medlemmer. – Framtiden i våre hender gjør en svært god og viktig jobb, sier Jensen, som også anbefaler andre å engasjere seg i en miljøorganisasjon.
Miljøbevegelsen har samlet seg om felles krav til klimameldingen. Natur og Ungdom, Naturvernforbundet, WWF, Greenpeace, Framtiden i våre hender, Bellona og Zero krever at regjeringen legger frem en ambisiøs klimamelding som gir en betydelig reduksjon av de norske klimagassutslippene.
Oljeraffineriet på Mongstad bidrar med tre prosent av de norske utslippene. Nå vurderer Statoil vurderer å legge det ned. Framtiden i våre hender jubler.
Framtiden i våre hender har flere ganger vist at bensin i Norge er billig og at vi bruker en rekordliten andel av lønningen på bensin. Nye utregninger gjort av Statistisk Sentralbyrå og E24 viser det samme.
Norsk-franske Eva Joly  tildeles årets Sofiepris for sin kamp mot en grådighetskultur som forårsaker problemer for mennesker og miljø. Som politiker fronter hun visjonen om å skape et bærekraftig likhetssamfunn.
Forhandlingene om revisjon av Oslopakke 3 er i gang. Framtiden i våre hender deltar i et opprop for å gjøre Oslopakke 3 til miljøpakke 1. Les hele oppropet her.
I et åpent brev til statsminister Jens Stoltenberg krever en rekke organisasjoner at Norge går foran i klimakampen og får ned utslippene hjemme.
Statoils barne-reklame, som Framtiden i våre hender har klaget inn til Forbrukerombudet, setter sinnene i kok i utlandet. Nå har også Robert F. Kennedy jr. engasjert seg.