Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Klokken 20.30 lørdag 28. mars vil mennesker over hele verden slukke lyset i én time. Dette er en symbolsk handling og et signal til politikerne om å gjøre det som må til for å hindre farlige klimaendringer. I Norge er målet én million deltagere.
13. mars legges Nasjonal Transportplan fram (NTP). Framtiden i våre hender mener at satsingen på jernbane, godstransport til sjøs og landbasert kollektivtransport må økes kraftig, mens all planlagt kapasitetsøkning i vei- og flytransporten skrinlegges.
Framtiden i våre hender presenterte tirsdag 17. februar ”Økologisk årstale 2009”.  Ett av temaene var hvordan man kan skape et klimavennlig nærligsliv.
Livsstilsendringer og massive investeringer i ny fornybar energi: Er det enten-eller, eller både-og?
Blir det nok en gang slik at miljøet, klimaet og lokale næringer taper kampen mot mektige oljeinteresser? Stopp Goliat-alliansen aksjonerte mot oljeutvinning på Goliat-feltet i det sårbare Barentshavet.
Visste du at en gjennomsnittsnordmann i løpet av en dag slipper ut like mye CO2 som en person i Afghanistan gjør i løpet av et helt år? Se andre sammenligninger i vår klimakalender.
Hvor mye kan du om effekten av klimaendringene i fattige land og hvor store er store er norske klimagassutslipp sammenlignet med fattige lands utslipp. Prøv quizen ved å klikke deg inn her.
Partene i klimaforliket har blitt enige om et omsetningspåbud for biodrivstoff i Norge fra 2009. Da skal 2,5 prosent av drivstoffet til veitrafikken være biodrivstoff, mens dette skal dobles til 5 % fra 2010. Dette er langt større mengder enn det Statens forurensningstilsyn (SFT) anbefalte regjeringen.
Er kvotekjøp, gjennom CDM, i virkeligheten bare en måte å overføre penger fra gamle storforurensere til nye storforurensere? Og hvordan er forholdet mellom Norges klimapolitikk og oljeutvinning? Erik Solheim svarte i et nettmøte med miljøvernere fra Brasil og Nepal.
Klimaløftet har lansert klimajulekalenderen, med Asbjørn Brekke i hovedrollen fra og med i dag.
Felleskampanjen "Klima sett fra sør" arrangerer 19. november åpent seminar: "Klimatoppmøtet sett fra sør". Hva vil være det viktigste for utviklingslandene i klimaforhandlingene og hva vil Norge bidra med for å møte klimautfordringene til fattige land?
Hva er potensialet for solenergi i Norge og i verden? Hvordan kan man utnytte solenergien? Dette var spørsmål som John Rekstad, professor på Universitet i Oslo, snakket om på Landsmøtet til Framtiden i våre hender.
President George W. Bush har vært en åtte år lang ulykke for kampen mot den globale oppvarmingen. Barack Obama har forpliktet seg til sterke klimatiltak. Store beløp skal brukes til å utvikle sol- og vindkraft i USA. Men den fossile industrien står fortsatt sterkt.
var tittelen på en klimakonferanse som nettopp ble arrangert på Svalbard.
Vil du ha lavere bensinpriser eller synes du det er greit å betale mer for å spare miljøet? Stem på verdibørsen laget av QXL!