Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Staten har en eierandel på over 60% i Statoil som investerer flere milliarder i særdeles energikrevende og skitten oljeutvinning fra oljesand i Kanada. Kan ikke Statoil stoppes? Se intervju med partilederne her. 
Kan finanskrisen gi muligheter til å skape en økologisk bærekraftig økonomi? Se foredrag fra Pavan Sukhdev, Susan George og Peter Dauvergne. Konferansen Krisens mulighet arrangert av Framtiden i våre hender på Soria Moria konferansesenter den 25. mai.

Klima sett fra sør-kampanjen arrangerte 6. juni klimadebatt i Oslo sentrum. I debatten konstanterte alle partiene, foruten Frp, at klimaendringene er vår tids største utfordring. Nå venter vi bare på tiltak som svarer til utfordringen.
Framtiden i våre hender, med støtte fra Fritt Ord, gjennomførte 25. mai konferansen ”Krisens mulighet”. Concerned Scientists Norway var faglig samarbeidspartner.
Kloden nærmer seg stupet: Klimaendringene eskalerer. Naturressursene overforbrukes. Miljøødeleggelsene tiltar i omfang og styrke. Hvis vi skal redde verden fra økologisk kollaps, må vi legge om kursen. Raskt.
Klima sett fra sør-kampanjen inviterer til debatt om klimarettferdighet. Vi spør fremtredende politikere hva deres parti vil gå inn for ved klimatoppmøtet i København i desember.
Sted: Spikersuppa (ved økologisk folkelunsj)
Tid: Lørdag 6. juni kl. 13.00
Kyoto-avtalen går mot slutten og verden MÅ få en ny klimaavtale på plass i København. Ved å være med på Framtiden i våre henders klimaseilas bidrar du til å påvirke forhandlerne til å vedta en sterk og rettferdig avtale. Nobelprisvinner Pachauri kommer, kommer du?
Klimaforskernes advarsler går norsk politikk hus forbi. Klimakrisen var bortimot fraværende på årets partilandsmøter. Den kan bli fraværende i årets valgkamp.

Av Arild Hermstad, Framtiden i våre hender

Den britiske Labour-regjeringen la 22. april frem sine klimamålsettinger. Verdens første karbonbudsjett for perioden etter 2012 er på plass. Britene skal kutte utslippene med 34% innen 2020 - helst uten bruk av klimakvoter.
Ledelsen i Arbeiderpartiet vil utsette avgjørelsen om oljeboring i Lofoten og Vesterålen til 2010. Velgerne kan da vente seg et ja. Det er ikke bra verken for klimaet vårt eller for sårbare naturområder.
Salget av frivillige klimakvoter fra Mitt klima har tatt seg opp igjen etter nedgangen i 2008. Samtidig har antall flypassasjerer sunket med 7% hittil i år.
I julen hadde Asbjørn Brekke stor suksess med sin julekalender. Nå er han tilbake, denne gangen inspirert av Fjellvettreglene. Asbjørn kommer med klimavettregler om energisparing, bilkjøring, klimakvoter og kildesortering. God fornøyelse!
Klokken 20.30 lørdag 28. mars vil mennesker over hele verden slukke lyset i én time. Dette er en symbolsk handling og et signal til politikerne om å gjøre det som må til for å hindre farlige klimaendringer. I Norge er målet én million deltagere.
13. mars legges Nasjonal Transportplan fram (NTP). Framtiden i våre hender mener at satsingen på jernbane, godstransport til sjøs og landbasert kollektivtransport må økes kraftig, mens all planlagt kapasitetsøkning i vei- og flytransporten skrinlegges.
Framtiden i våre hender presenterte tirsdag 17. februar ”Økologisk årstale 2009”.  Ett av temaene var hvordan man kan skape et klimavennlig nærligsliv.