Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Klima sett fra sør-kampanjen, Global Migrants for Climate Action og Muslimsk studentsamfunn arrangerte lørdag 29. august en markering på Universitetsplassen som dessverre endte med at to av deltagerne ble skadet.
Miljøvernminister Erik Solheim kjørte klimanøytral taxitur. Anledningen var lanseringen av 0-TAXI, en drosjesentral som jobber aktivt med å redusere sine utslipp av klimagasser.
Vi spurte fremtredende politikere hva deres parti vil gå inn for ved klimatoppmøtet i København i desember.
Bli med på valgkampens viktigste klimastunt! 29. august er det 100 dager til verdens ledere møtes i København for å lage en ny klimaavtale. Faren er stor for at avtalen ikke vil være ambisiøs nok til å kunne hindre dramatiske og irreversible klimaendringer. På lørdag vil unge, gamle, voksne og barn over hele verden vise at de er for en ambisiøs klimaavtale. Bli med på den globale happeningen du også!
Staten har en eierandel på over 60% i Statoil som investerer flere milliarder i særdeles energikrevende og skitten oljeutvinning fra oljesand i Kanada. Kan ikke Statoil stoppes? Se intervju med partilederne her. 
Kan finanskrisen gi muligheter til å skape en økologisk bærekraftig økonomi? Se foredrag fra Pavan Sukhdev, Susan George og Peter Dauvergne. Konferansen Krisens mulighet arrangert av Framtiden i våre hender på Soria Moria konferansesenter den 25. mai.

Klima sett fra sør-kampanjen arrangerte 6. juni klimadebatt i Oslo sentrum. I debatten konstanterte alle partiene, foruten Frp, at klimaendringene er vår tids største utfordring. Nå venter vi bare på tiltak som svarer til utfordringen.
Framtiden i våre hender, med støtte fra Fritt Ord, gjennomførte 25. mai konferansen ”Krisens mulighet”. Concerned Scientists Norway var faglig samarbeidspartner.
Kloden nærmer seg stupet: Klimaendringene eskalerer. Naturressursene overforbrukes. Miljøødeleggelsene tiltar i omfang og styrke. Hvis vi skal redde verden fra økologisk kollaps, må vi legge om kursen. Raskt.
Klima sett fra sør-kampanjen inviterer til debatt om klimarettferdighet. Vi spør fremtredende politikere hva deres parti vil gå inn for ved klimatoppmøtet i København i desember.
Sted: Spikersuppa (ved økologisk folkelunsj)
Tid: Lørdag 6. juni kl. 13.00
Kyoto-avtalen går mot slutten og verden MÅ få en ny klimaavtale på plass i København. Ved å være med på Framtiden i våre henders klimaseilas bidrar du til å påvirke forhandlerne til å vedta en sterk og rettferdig avtale. Nobelprisvinner Pachauri kommer, kommer du?
Klimaforskernes advarsler går norsk politikk hus forbi. Klimakrisen var bortimot fraværende på årets partilandsmøter. Den kan bli fraværende i årets valgkamp.

Av Arild Hermstad, Framtiden i våre hender

Den britiske Labour-regjeringen la 22. april frem sine klimamålsettinger. Verdens første karbonbudsjett for perioden etter 2012 er på plass. Britene skal kutte utslippene med 34% innen 2020 - helst uten bruk av klimakvoter.
Ledelsen i Arbeiderpartiet vil utsette avgjørelsen om oljeboring i Lofoten og Vesterålen til 2010. Velgerne kan da vente seg et ja. Det er ikke bra verken for klimaet vårt eller for sårbare naturområder.
Salget av frivillige klimakvoter fra Mitt klima har tatt seg opp igjen etter nedgangen i 2008. Samtidig har antall flypassasjerer sunket med 7% hittil i år.