Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

1. juni var det 20 år siden det ble klart at Gardermoen ville bli Norges nye hovedflyplass. Nå planlegger Avinor å bygge ut slik at kapasiteten kan dobles. Dette vil øke klimagassutslippene dramatisk. Framtiden i våre hender mener at regjeringen må lære av sine britiske kolleger og stoppe utbyggingen.
Lite grunnkurs om drivhuseffekt, klimamodeller og konsekvenser av globale oppvarming.

Nettsidene til Besteforeldrenes klimaaksjon  er oppgradert med masse nytt og nyskrevet innhold.

Et klart flertall av norske kvinner mener at oljevirksomheten bør begrenses av klimahensyn. Det viser en fersk undersøkelse Infact har gjort for Framtiden i våre hender.
Med oljelobbyen sine argumenterer  kan vi  konkludere med at samme hva vi produserer så er det bra for verden og miljøet.
Velkommen til fest på Parkteateret i Oslo mandag 19. april kl. 19.00.

Framtiden i våre hender ved leder Arild Hermstad skal holde en innledning sammen med Naturvernforbundet, AUF, WWF, Greenpeace og en rekke andre organisasjoner som samler seg for et oljefritt Lofoten og Vesterålen. I tillegg kommer poeter, musikere og skuespillere med innslag. 
Betydelige miljøskader ved ulykker, nyoppdagete korallrev, sårbare og utrydningstruede fuglebestander, stressede fiskebestander – det er mange grunner til å være i mot oljeutvinningen utenfor Lofoten.
Verdensbanken har bestemt seg for å gi et omstridt lån til Medupi kullkraftverk i Sør-Afrika, verdens fjerde største kullkraftverk. Nordens representant i banken stemte for lånet.
Den siste tiden har det vært oppdaget en omfattende momssvindel med klimakvoter i flere europeiske land. Mitt klima er ikke berørt av denne typen svindel, blant annet fordi våre kvoter ikke er pålagt merverdiavgift.
Det sør-afrikanske sivile samfunn er i harnisk over Verdensbankens planer om å støtte et kullkraftverk i Sør-Afrika. Kraftverket vil bidra
til årlige utslipp på 26 millioner tonn CO2. Banken opptrer fossilt.
Hvor er det viktigst med tiltak for å redusere klimagassutslipp: Bil! I en ny studie tar NASA for seg ulike deler av økonomien og ser på hvordan de påvirker klimaet. NASA ser ikke bare på den enkelte klimagassen, men på den samlede klimaeffekten av for eksempel veitransport eller strømforsyning.
Lørdag 19. desember ble klimatoppmøtet i København avsluttet med en avtale som mangler det aller meste, og som i tillegg bare tas til etterretning.
To ganger. Ikke av klimamismot, men av håp og glede.
Det var stor stemning og mange fornøyde deltagere. Se bilder og film fra klimaseilasen som ble arrangert av Framtiden i våre hender og Kirkens Nødhjelp 12.-14- desember.
Europa kan kutte klimagassutslippene tilstrekkelig uten atomkraft, uten karbonfangst og lagring, uten bruk av biodrivstoff – og med en bedring i befolkningens livskvalitet.