Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Arild Hermstad har ingen sympati med nordmenn som klager over høye bensinpriser. – Utslippene fra veitrafikken er et stort klimaproblem. Derfor bør bensinen i Norge koste over 20 kroner literen, mener Hermstad.
Endelig er ski-VM i gang, og målet er å bli det mest miljøvennlige skimesterskapet gjennom tidende. Framtiden i våre hender setter derfor pris på at arrangøren oppfordrer reisende til å kjøpe klimabillett fra www.mittklima.no.
Framtiden i våre hender har fått det som vi ville: Usikkerheten om klimagevinsten av biodrivstoff er så stor at Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif) anbefaler at kravet om økt omsetning av biodrivstoff utsettes.
Jeg får lyst til å lenke meg fast til asfalten på rullebanene på Gardermoen.
Professor Sigbjørn Grønås i Besteforeldreaksjonen mener vi trenger forskere som bruker tid til å forklare folk hva vi vet om global oppvarming.
Hvordan bygges veien til fornybarsamfunnet? Hvordan skal Norge gjøre sitt for at verden holder seg under to graders oppvarming? Samtidig med klimatoppmøtet i Mexico arrangerer en rekke organisasjoner grasrotas toppmøte i Oslo 7. desember. Velkommen!
I 2008 lanserte Klima- og forurensnings-direktoratet (Klif) en klimakvoteordning. Formålet var å rydde opp i, og å utvide markedet for klimakvoter. Nå viser det seg at Klif knapt selger kvoter i det hele tatt. Samtidig vokser vår partner myclimate i Sveits, Japan, Tyskland og Sverige.
Uttalelse fra Landsmøtet i Framtiden i våre hender
31. oktober 2010

- Global oppvarming skaper økende global ulikhet mellom de som ødelegger klimaet og de som rammes av konsekvensene, mener landsmøtet i Framtiden i våre hender.
Econos er en japansk bedrift som driver 49 bruktklær-butikker i Hokkaido regionen i Nord-Japan. Siden 2008 formidler de også høykvalitets klimakvoter fra myclimate. Tomomichi Hattori er leder for den nye klimaavdelingen, som foreløpig består av tre ansatte.
En ny rapport fra Stockholm Environment Institute viser at høyere aldersgrupper bidrar mer til klimagassutslipp enn gjennomsnittet.  Størst utslipp er det i gruppen 50-64 år.  Samtidig mener dobbelt så mange over 55 år at klimaendringene har naturlige årsaker, sammenlignet med personer under 55 år.
For å bli en klimanøytral bedrift kreves det at man kutter sine egne utslipp så mye som mulig og deretter kompenserer for resten gjennom klimakvoter. Bærum Budservice er et transportfirma som har klart dette ved å bygge om bilene sine til å kjøre på brukt frityrolje fra den lokale kebabsjappa.
Professor James Hansen som i sommer ble tildelt den norske Sofieprisen, ble nylig arrestert under en demonstrasjon i Washington DC.
Framtiden i våre hender er med i ett av fire team som skal utvikle en ny bydel med godt bomiljø og svært lave klimagassutslipp på Brøset i Trondheim.
– Jeg kan ikke leve med et ettermæle der barnebarna mine sier ”bestefar forsto hva som var i ferd med å skje, men han prøvde ikke å få folk til å forstå”. Derfor bruker jeg nå mindre tid bak forskerpulten og mer tid på å formidle klimaforskning, sier Sofiepris-vinner og klimaforsker James Hansen.
Årets vinner av Sofieprisen, klimaforskeren James E. Hansen, har ingen tro på den norske månelandingen, fangst og lagring av CO2. Den er med på å forlenge den fossile alderen.