Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

I Kambodsja kjemper fortsatt 1200 arbeidere, nesten alle kvinner, for kompensasjon etter at fabrikken de jobbet ved ble stengt over natten for to år siden. Fabrikkeieren skylder på pandemien – fagforeningene krever at Nike tar ansvar.

Unstoppable queen. Pussy power. The future is female. 8 av 10 tekstilarbeidere er kvinner. Hvis H&M og Nike hadde ment alvor, så hadde de flyttet slagordene til fabrikkene sine der det sitter ekte queens og syr for luselønn.

I 2012 døde 258 arbeidere og 33 ble alvorlig skadet i den verste fabrikkbrannen i Pakistan noensinne. Ti år senere er forholdene ved landets tekstilfabrikker like farlige.

To av tre nye klær er laget av plast som fører til store mikroplastutslipp. Nå haster det med politiske tiltak for å stagge overproduksjonen og overforbruket av klær!

I dag annonserte klesgiganten i en pressemelding at de ønsker å doble salget sitt av klær innen 2030. Vi har skrevet en alternativ versjon.

Anja Bakken Riise står i en tekstilfabrikk i Bangladesh. Vi ser folk som arbeider på symaskiner i bakgrunnen.

Det går en rød tråd mellom de stadig forverrede arbeidsforholdene for tekstilarbeiderne og de enorme klessøppelhaugene i Chile og andre steder. Nemlig fast fashion-industriens vanvittige overforbruk.

Landene Norge importerer mest klær fra, er landene med dårligst forhold for fagorganisering, viser en ny rapport fra Framtiden i våre hender. Under korona-epidemien har forholdene blitt verre.

Bare en brøkdel av klærne du leverer i innsamlingsboksen selges på nytt i Norge. Men hvordan havner de i fattige land?

Kunde som ser på jakker i en butikk. Jakken er hvit, og rundt henger mange andre av samme jakkemodell i ulike farger.

H&M og andre billige kleskjeder lever av å prøve å gjøre deg til en så lite miljøvennlig shopper som mulig.

Verdens største tekstil- og møbelselskap sier et uforståelig nei til verdens mest virkningsfulle avtale for å gjøre farlige tekstilfabrikker sikre.

Foto: Fahad Abdullah Kaizer, UN Women

Koronapandemien har rammet tekstilarbeiderne hardt. Norsk finansbransje burde gjennom sine investeringer i tekstilsektoren gjort mer for å sikre arbeiderrettighetene under pandemien, viser ny rapport fra Framtiden i våre hender.

Til nå i 2021 har 109 tekstilarbeidere mistet livet på jobb. 143 andre arbeidere ble skadet. Det viser en ny kartlegging. Nå haster det å sikre tekstilarbeidere bedre beskyttelse på jobb.

Aldri før har jeg holdt tale for en lov. Men i dag er det ingen vei utenom.

De bangladeshiske arbeiderne som syr våre klær har vært beskyttet av en banebrytende og livreddende sikkerhetsavtale siden 2013. 1. juni går avtalen ut, men kleskjedene har nektet å signere en ny avtale. Mange liv kan gå tapt på fabrukker hvis ikke selskapene tar ansvar.

Regjeringen har lagt fram et solid lovforslag som gir forbrukere rett til informasjon om arbeidsforholdene i produksjonen av varene de kjøper. Nå må Stortinget levere.