Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Er du interessert i økologisk mat, på besøk i London og har noen ettermiddags – eller kveldstimer til disposisjon, er det en god ide å besøke Acorn House, en av den britiske hovedstadens nye ultra-grønne restauranter.

Det finnes mange typer matskandaler, og vi vet at de vil dukke opp igjen. Noen er trauste og varige og blir forbigått i stillhet. Andre får avisene til å vie spaltemeter på spaltemeter til det som skjer; ofrene, bakmennene, bransjen som rammes, import- og eksportnæringer som stopper opp.

En tredjedel av maten som produseres og selges i Norge og andre vestlige land havner i søppelbøtta. Private husholdninger står for 80 prosent av matkastingen. Ingen avfallstyper har vokst så kraftig som spiselig mat. Politikere og forskere slår alarm om en global matskandale.
Privat forbruk står for 72 prosent av alle klimagassutslipp, og med økt forbruk øker utslippene. Artikkelen Carbon Footprint of Nations ble av tidsskriftet Environmental Science and Technology kåret til årets høydepunkt i konkurranse med over tusen andre innenfor temaet miljøpolitikk. Forskerne Glen Peters ved CICERO og Edgar Hertwich ved NTNU har studert 73 lands karbonfotavtrykk.
Bilen er ikke akkurat min beste venn. Er det fordi firehjulingene ofte sneiet barnevognen til sønnene mine? Er det eksosen? Eller er det fordi de breier seg ut på veier og parkeringsplasser?
Det skal ikke stå på utstyret når de tøffeste guttene i klassen skal måle krefter i Birkebeinerrittet. Tusenlappene sitter derfor løst for de fleste, og snittsykkelen har en verdi på nærmere 20.000 kroner. Men det fins unntak: Sykkelen til Øivind Løtveit ble kjøpt på loppemarked, og kostet 50 kroner.
Vi er i et område hvor det ikke kommer på tale å la barna sykle til skolen, hvor syklister blåses av veien og bilen er sjef. I år håper de at ingen blir kjørt ned, som i fjor. Velkommen til sykkelaksjon på Hurumlandet.

av Øivind Løtveit
Kjøtt blir stadig billigere, mens prisen på grønnsaker øker. I samme periode har det vært en voldsom vekst i kjøttforbruket.
Jeg har sluttet å spørre meg selv: Hva skal jeg lage til middag av kjøttdeigen i dag? Isteden går jeg innom han hyggelige tyrker’n i grønnsakbutikken på hjørnet. Kjøttdeigen er byttet ut med linser og knoller i alle farger og fasonger.
En fersk undersøkelse gjort av Infact på oppdrag av Framtiden i våre hender viser at et klart flertall av nordmenn ønsker seg kortere arbeidstid fremfor økt kjøpekraft.
"Fordi du fortjener det" er en forestilling og et foredrag laget for videregående skoler som tematiserer forbruket og forbrukerrollen i den vestlige verden. Prosjektet er et samarbeid mellom scenekunstner Lisa Nøttseter og Framtiden i våre hender.
En nordmann bruker omtrent dobbelt så mange kroner til julehandel som en svenske. Handelsstanden spår nok en rekord i år – 11,9 milliarder. En drepende gave til klima og miljø.
Her får du blant annet svar på hvilke deler av det norske forbruket som bør reduseres og hvordan vi kan gjøre det.
Kjøpefri dag er en internasjonal markering mot den vestlige verdens ville forbruksvekst. Den startet som "Buy Nothing Day" i Canada i 1992, og har senere spredt seg til over 50 land. Norge er i år med for trettende gang.
Norske bedrifter og husholdninger kvittet seg med 10,9 millioner tonn avfall i 2008, altså godt over to tonn per person. Det viser tall fra Statistisk Sentralbyrå. Avfallet økte med 2 prosent fra året før. Det til tross for finanskrisen.