Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Nordmenn er glad i å shoppe. Spesielt klær. I fjor ble det importert 81.800 tonn klær. Det er mer enn dobbelt så mye som for 20 år siden.
Det er utrolig hvor mye god mat du kan lage av mat som egentlig var ment for søppeldunken. Det fikk over 2000 personer smake.
Hver dag kaster vi enorme mengder flott og fullt spiselig mat. Nå skal mataktivisten Tristram Stuart mette 2011 nordmenn med denne maten.
«Mamma hvorfor blir alle de små tingene jeg får gratis alltid borte?», spør min femåring. Dagen før har han vært hos tannlegen og fått en liten fingerskateboard i gave fordi han var flink pasient. Han var glad for den hele veien ut til sykkelen – og så glemte han den.
Skal det være nok mat til hele verdens befolkning i 2050, må vi legge om matvanene våre.
Opplysningskontoret for kjøtt får 69 millioner kroner i året av staten, mens opplysningskontoret for frukt og grønt bare får 9 millioner. Framtiden i våre hender mener det ikke er statens oppgave å bidra til at nordmenn spiser mer miljøskadelig mat.
Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær, sier ordtaket. Flere hundre tusen mink og rev kunne ikke vært mer enige.
I Framtiden i våre henders kåring av «Årets forbrukspusher» havner Ådne Sønderål, Aftenposten og Star Tour på den lite gjeve pallen.
Debatten om oppdrettsnæringens miljøansvar tilspisser seg. Næringen forstår tydeligvis ikke hvor viktig egen miljøtroverdighet er. Landets nest største eksportnæring skader miljøet med rømninger fra merdene, spredning av lakselus, forurensing av sjøen og et uheldig forbruk av fôr. 
Jeg dropper årets nyttårsløfte, jeg holder det nok ikke uansett. I stedet satser jeg på et juleløfte.
På oppdrag fra Framtiden i våre hender har Infact spurt folk hva de ønsker seg til jul. Svarene tyder på at folk bommer med julegavekjøpene. Flertallet ønsker seg opplevelser - ikke ting til jul.  Bare en av fire ønsker seg harde/myke pakker.
Kjøpefri dag er en internasjonal markering mot den vestlige verdens ville forbruksvekst. Den startet som "Buy Nothing Day" i Canada i 1992, og har senere spredt seg til over 50 land. Norge er i år med for fjortende  gang. Dagen markeres siste lørdag i november hvert år (i år 27. november) – når julehandelen starter for alvor.
Er du interessert i økologisk mat, på besøk i London og har noen ettermiddags – eller kveldstimer til disposisjon, er det en god ide å besøke Acorn House, en av den britiske hovedstadens nye ultra-grønne restauranter.

Det finnes mange typer matskandaler, og vi vet at de vil dukke opp igjen. Noen er trauste og varige og blir forbigått i stillhet. Andre får avisene til å vie spaltemeter på spaltemeter til det som skjer; ofrene, bakmennene, bransjen som rammes, import- og eksportnæringer som stopper opp.

En tredjedel av maten som produseres og selges i Norge og andre vestlige land havner i søppelbøtta. Private husholdninger står for 80 prosent av matkastingen. Ingen avfallstyper har vokst så kraftig som spiselig mat. Politikere og forskere slår alarm om en global matskandale.