Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Nordmenn klager på dyr strøm, mat og bensin, men hvorfor klager vi ikke mer på dårlige varer?
Nye hytter er nesten like store som hus, og de sluker like mye strøm.
Visste du at vi i dag bruker åtte ganger mer vann enn hva våre besteforeldrene gjorde? Hvis forbruket ikke reduseres, advarer FN om at 1,8 milliarder mennesker vil ha konstant vannmangel om 20 år.
Maten er økologisk, avfall sorteres, dieselaggregatet er historie og Natur og Ungdom plukker sigarettsneiper. Derfor er Øyafestivalen Europas grønneste musikkfestival.
Da Kjerstin og Eyvind Danielsen skulle gifte seg, ville de ha en feiring litt utenom det vanlige. Det ble så vellykket at flere av gjestene plutselig fikk lyst å gjøre det samme.
Nordmenn er glad i å shoppe. Spesielt klær. I fjor ble det importert 81.800 tonn klær. Det er mer enn dobbelt så mye som for 20 år siden.
Det er utrolig hvor mye god mat du kan lage av mat som egentlig var ment for søppeldunken. Det fikk over 2000 personer smake.
Hver dag kaster vi enorme mengder flott og fullt spiselig mat. Nå skal mataktivisten Tristram Stuart mette 2011 nordmenn med denne maten.
«Mamma hvorfor blir alle de små tingene jeg får gratis alltid borte?», spør min femåring. Dagen før har han vært hos tannlegen og fått en liten fingerskateboard i gave fordi han var flink pasient. Han var glad for den hele veien ut til sykkelen – og så glemte han den.
Skal det være nok mat til hele verdens befolkning i 2050, må vi legge om matvanene våre.
Opplysningskontoret for kjøtt får 69 millioner kroner i året av staten, mens opplysningskontoret for frukt og grønt bare får 9 millioner. Framtiden i våre hender mener det ikke er statens oppgave å bidra til at nordmenn spiser mer miljøskadelig mat.
Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær, sier ordtaket. Flere hundre tusen mink og rev kunne ikke vært mer enige.
I Framtiden i våre henders kåring av «Årets forbrukspusher» havner Ådne Sønderål, Aftenposten og Star Tour på den lite gjeve pallen.
Debatten om oppdrettsnæringens miljøansvar tilspisser seg. Næringen forstår tydeligvis ikke hvor viktig egen miljøtroverdighet er. Landets nest største eksportnæring skader miljøet med rømninger fra merdene, spredning av lakselus, forurensing av sjøen og et uheldig forbruk av fôr. 
Jeg dropper årets nyttårsløfte, jeg holder det nok ikke uansett. I stedet satser jeg på et juleløfte.