Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Teplantasje på Sri Lanka. (Foto: Knut-Erik Helle)
Stadig flere matvarer importeres fra landsbygda i fattige land, hvor farlige arbeidsvilkår, ekstremt lave lønninger, miljøødeleggelser og lite fremtidshåp er gjennomgangstonen.
Vi trenger ikke søndagen også for å øke det miljø- og klimaskadelige overforbruket, mener Arild Hermstad.
– Regjeringens ønske om shopping på søndager vil skade miljøet og redusere helsebringende fritid, mener Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.

Colgates egenomtale av tannkremen Colgate Total er i strid med markedsføringsloven, mener Framtiden i våre hender. Vi har nå klaget inn Colgate til Forbrukerombudet.

Triklosan kan gjøre bakterier resistente mot antibiotika. Likevel bruker Calvin Klein, Paco Rabanne og Davidoff det omstridte stoffet i sine deodoranter. Men det fins også deodoranter som er gode miljøvalg.

– Jeg er ferdig med billigmote og impulskjøp for godt, sier Irina Lee. Hun er en av stadig flere nordmenn som vil kutte ut shopping av unødvendige ting. Framtiden i våre hender applauderer.

Seks av ti nordmenn vil heller ha mat, opplevelser og tjenester til jul enn ting, viser ny undersøkelse.

Da Silje og Andreas giftet seg, ville de heller støtte en god sak enn å få gaver de ikke hadde bruk for. Derfor ønsket de seg pengegaver til Framtiden i våre hender.
Nordmenns kjøp av klær har fordoblet seg de siste 20 årene. Nå har derimot både kjente og ukjente personligheter avlagt et løfte om å avstå fra all shopping ut året. Er stopshop blitt en ny trend?
Veksten i det private forbruket har stagnert de siste årene.  Det er godt nytt for miljøet, mener Framtiden i våre hender.

Kulturopplevelser er det mest miljøvennlige du kan bruke dine kroner på.I 2011 økte ikke bare den absolutte avfallsmengden (2.183.000 tonn), det ble også rekord per innbygger. Hver av oss kastet 438 kg avfall i 2011, 5 prosent mer enn året før. Vi har tips til hvordan du kan kutte søppelmengden.
Da Mattilsynet og Bioforsk skulle undersøke norske jordbær, fant de sprøytemiddelrester i 161 av 170 bær.
Økende økonomiske og sosiale forskjeller bekymrer nå verdens rikeste. Det er neppe uten grunn. Økte inntektsforskjeller, tap av bolig, pensjonsrettigheter og høy arbeidsledighet er noe av det som har gitt næring til en ny sosial opprørsbevegelse.
Hun som designet min sønns skøyter er et intelligent menneske. Hun burde hatt en pris for Oppfinnelsen.
– Jeg er for en ny verden og sivilisasjon som er menneskevennlig og miljøvennlig i stedet for konkurransefremmende, mener ungdomsskolelæreren Sjur. Han er en av de «vanlige» menneskene som har blitt aktiv i Occupy Norway. Framtiden i våre hender har snakket med noen av aktivistene.