Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Da Silje og Andreas giftet seg, ville de heller støtte en god sak enn å få gaver de ikke hadde bruk for. Derfor ønsket de seg pengegaver til Framtiden i våre hender.
Nordmenns kjøp av klær har fordoblet seg de siste 20 årene. Nå har derimot både kjente og ukjente personligheter avlagt et løfte om å avstå fra all shopping ut året. Er stopshop blitt en ny trend?
Veksten i det private forbruket har stagnert de siste årene.  Det er godt nytt for miljøet, mener Framtiden i våre hender.

Kulturopplevelser er det mest miljøvennlige du kan bruke dine kroner på.I 2011 økte ikke bare den absolutte avfallsmengden (2.183.000 tonn), det ble også rekord per innbygger. Hver av oss kastet 438 kg avfall i 2011, 5 prosent mer enn året før. Vi har tips til hvordan du kan kutte søppelmengden.
Da Mattilsynet og Bioforsk skulle undersøke norske jordbær, fant de sprøytemiddelrester i 161 av 170 bær.
Økende økonomiske og sosiale forskjeller bekymrer nå verdens rikeste. Det er neppe uten grunn. Økte inntektsforskjeller, tap av bolig, pensjonsrettigheter og høy arbeidsledighet er noe av det som har gitt næring til en ny sosial opprørsbevegelse.
Hun som designet min sønns skøyter er et intelligent menneske. Hun burde hatt en pris for Oppfinnelsen.
– Jeg er for en ny verden og sivilisasjon som er menneskevennlig og miljøvennlig i stedet for konkurransefremmende, mener ungdomsskolelæreren Sjur. Han er en av de «vanlige» menneskene som har blitt aktiv i Occupy Norway. Framtiden i våre hender har snakket med noen av aktivistene.
Ifølge Grønn Hverdag har norske barn i gjennomsnitt 500 leker hver.

Bruktbutikkene popper opp rundt om i landet og gjenbruk har blitt moteriktig. Trendforskere og moteredaktører melder at det er kult som aldri før å kjøpe brukt. Kan dette være starten på en ny grønn bølge?

– Kjøp flere julegaver, sier LO-leder Roar Flåthen og håper det skal holde hjulene i norsk økonomi i gang. Framtiden i våre hender tror ikke Flåthen får mange med seg på det forslaget.
I en undersøkelse Framtiden i våre hender har gjort, sier et flertall at de ønsker opplevelser og tjenester til jul. Men det er forskjell på kvinner og menn.
Har du prøvd vårt elektroniske gavekort? Vi spurt Lillegutt fra julekalenderen Blåfjell om gavetips til kortet.
Mens svensken handler for 6000 norske kroner i desember, handler nordmannen for 10.000 kroner.