Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Møbler dumpet som avfall på gaten

Nordmenn elsker å kjøpe møbler og pusse opp. Kan vi gå fra å være verdensmestere i overforbruk til å bli sirkulære forbilder?

Tekstilarbeider holder opp skilt hvor det står "I feel safe and secure in the factory due to accord work"

En ny sikkerhetsavtale for tekstilarbeiderne i Bangladesh er endelig på plass. Nå trenges det bare at tekstil- og kleskjedene skriver under på den!

Ja, men det krever politikk som stopper overproduksjon av tekstiler.

Foto: Istock

Vi klarer ikke bekjempe klimakrisa uten å bekjempe overforbruket.

Klær laget av plast er et raskt voksende miljøproblem. Det er gode grunner til at plastbaserte klær bør regnes som farlig avfall.

Vi brukte mindre penger, sparte mer, men vi kjøpte likevel flere ting enn før. 2020 ble et jubelår for flere bransjer i varehandelen.

Store deler av utslippene fra nordmenns forbruk telles ikke i det norske klimaregnskapet. De utgjør vårt skjulte klimaavtrykk. Siden mye av forbruket vårt er produsert utenlands, skjer nesten halvparten av Norges forbruksbaserte utslipp utenfor Norges grenser.

Nesten halvparten av utslippene fra nordmenns forbruk skjer i andre land enn Norge. Her er en oversikt over utslippene vi ikke finner i Norges offisielle klimastatistikk.

Vår enorme sløsing av klær har globale konsekvenser. Regjeringen kan ikke skyve hele ansvaret på forbrukerne.

Hagesentrene tilbyr torvfri hagejord til miljøbevisste kunder, men når prisen er opptil åtte ganger dyrere enn for torvjord, er ikke dette et reelt alternativ for kundene.

Familie på fire bruker gjenbruksposer

Vi leser om plastproblemet overalt, men blir presentert med lite løsninger. Les tipsene til vinnerene av Plastutfordringen 2020!

Hvorfor er plast et problem egentlig, og hva kan vi gjøre med det?

Det haster å innføre en offensiv norsk politikk for å beskytte mennesker og naturen vår mot skadelige kjemikalier. Vi kan ikke vente på EU.

Lyst til å få ned ditt eget plastforbruk og minske plastforsøplingen, men usikker på hvor du skal begynne? Her er noen tips.

Framtiden i våre hender søker deltagere til nasjonalt prosjekt om å redusere plastforbruk og plastforsøpling. Kanskje du og din husstand vil delta?