Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Bilen er ikke akkurat min beste venn. Er det fordi firehjulingene ofte sneiet barnevognen til sønnene mine? Er det eksosen? Eller er det fordi de breier seg ut på veier og parkeringsplasser?
Det skal ikke stå på utstyret når de tøffeste guttene i klassen skal måle krefter i Birkebeinerrittet. Tusenlappene sitter derfor løst for de fleste, og snittsykkelen har en verdi på nærmere 20.000 kroner. Men det fins unntak: Sykkelen til Øivind Løtveit ble kjøpt på loppemarked, og kostet 50 kroner.
Vi er i et område hvor det ikke kommer på tale å la barna sykle til skolen, hvor syklister blåses av veien og bilen er sjef. I år håper de at ingen blir kjørt ned, som i fjor. Velkommen til sykkelaksjon på Hurumlandet.

av Øivind Løtveit
Kjøtt blir stadig billigere, mens prisen på grønnsaker øker. I samme periode har det vært en voldsom vekst i kjøttforbruket.
Jeg har sluttet å spørre meg selv: Hva skal jeg lage til middag av kjøttdeigen i dag? Isteden går jeg innom han hyggelige tyrker’n i grønnsakbutikken på hjørnet. Kjøttdeigen er byttet ut med linser og knoller i alle farger og fasonger.
En fersk undersøkelse gjort av Infact på oppdrag av Framtiden i våre hender viser at et klart flertall av nordmenn ønsker seg kortere arbeidstid fremfor økt kjøpekraft.
"Fordi du fortjener det" er en forestilling og et foredrag laget for videregående skoler som tematiserer forbruket og forbrukerrollen i den vestlige verden. Prosjektet er et samarbeid mellom scenekunstner Lisa Nøttseter og Framtiden i våre hender.
En nordmann bruker omtrent dobbelt så mange kroner til julehandel som en svenske. Handelsstanden spår nok en rekord i år – 11,9 milliarder. En drepende gave til klima og miljø.
Her får du blant annet svar på hvilke deler av det norske forbruket som bør reduseres og hvordan vi kan gjøre det.
Kjøpefri dag er en internasjonal markering mot den vestlige verdens ville forbruksvekst. Den startet som "Buy Nothing Day" i Canada i 1992, og har senere spredt seg til over 50 land. Norge er i år med for trettende gang.
Norske bedrifter og husholdninger kvittet seg med 10,9 millioner tonn avfall i 2008, altså godt over to tonn per person. Det viser tall fra Statistisk Sentralbyrå. Avfallet økte med 2 prosent fra året før. Det til tross for finanskrisen.

Svenske myndigheter har tatt konsekvensen av hvor mye matforbruket vårt har å si for klimagassutslippene, og for andre miljøbelastninger. De har derfor funnet fram til kostholdsråd som ikke bare sunne for helsa og folks økonomi, men også reduserer miljøbelastningene.
Kjøtt har blitt billigere og billigere. Vi kjøper over dobbelt så mye kjøtt som for femti år siden, som er langt over det kloden tåler. Framtiden i våre hender mener at en større del av miljøkostnadene må inkluderes i matprisene.
Gjenbruksguiden er et nettsted der du kan finne firmaer og organisasjoner som driver med reparasjon, bruktformidling og utleie i Trondheim.
Siste helgen i mars ble det arrangert luksusmesse i Grieghalle. - De burde heller arrangert klima-konferanse! sa Rødt-leder Torstein Dahle, som syntes det er trist at Luxury Living bruker tid og krefter på å arrangere luksusmesse. Dahle mener de heller burde arrangert klima-konferanse. Det kunne de til og med tjent penger på, for jeg antar det er det de er ute etter, sa Dahle til BA.