Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Museskritt mot et mer fornybart oljefond

Regjeringen åpner døra på gløtt for at oljefondet skal få investere mer i fornybart. - For lite og for tregt, sier leder i Framtiden i våre hender, Anja Bakken Riise. 

Regjeringen åpner døra på gløtt for at oljefondet skal få investere mer i fornybart. - For lite og for tregt, sier leder i Framtiden i våre hender, Anja Bakken Riise. 

– Det er en god klimanyhet. Men Stortinget må sørge for at dette skjer i større omfang, og at dette ikke blir nok en langdryg prosess som ender med å ikke åpne for unotert infrastruktur, sier Anja Bakken Riise, leder i Framtiden i våre hender.  

Behovet for investeringer i fornybar energi er stort dersom vi skal nå målene i Paris-avtalen, og de må skje nå for at vi ikke skal låse oss til høye klimagassutslipp i årene fremover. Forslaget fra regjeringen innebærer å åpne for at oljefondet skal kunne investere i unotert infrastruktur, men innenfor de såkalte miljømandatene som utgjør under en prosent av fondet.  

– Dette er som museskritt å regne og alt for lite, om oljefondet faktisk skal få investere i framtidens energiløsninger. Som verdens største statlige sparegris kan oljefondet utgjøre en enorm forskjell for å flytte investeringer over i morgendagens energiløsninger, som sol og vind, sier Bakken Riise.  

– De aller fleste store fornybar-prosjektene er ikke på børs. Derfor haster det å gi oljefondet lov til å investere i fornybar infrastruktur som ikke er på børs, slik oljefondet selv ønsker, sier Bakken Riise. 
Dette vil også være god butikk. Oljefondet og stadig flere finanseksperter mener at det å investere i unotert infrastruktur vil være økonomisk smart for oljefondet.  

– Finansminister Siv Jensen har all mulig grunn til å sove godt om natten når felleskapets formue i fremtiden investeres i fremtidens energiløsninger, sier Bakken Riise 

Kontaktinformasjon:  
Anja Bakken Riise, leder i Framtiden i våre hender  
Ingrid Stolpestad, fagrådgiver i Framtiden i våre hender 99364696.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!