Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Oljefondet skryter av Apple som den investeringen som ga størst fortjeneste i 2011. Problemet er at Oljefondet tjener mye penger på selskaper som har fått mye kritikk for grove brudd på arbeidsmiljølover og manglende samfunnsansvar.
Den ferske årsrapporten viser at Oljefondet i 2011 økte sine investeringer i olje- og gasselskap, mens verdien av investeringene i fornybar energi synker. – Skuffende, mener Arild Hermstad og Framtiden i våre hender.
Har du lyst til å investere i det Sparebank 1 Midtnorge har kalt «et spennende og tidsriktig spareprodukt»? Har du lyst til å bidra til at matvareprisene går opp og at fattigfolk får enda større problemer med å kjøpe nok mat? Da skal du satse sparepengene dine på jordbruksprodukter som soya, mais og hvete.
Et britisk fond har solgt seg ut av Statoil i protest mot selskapets utvinning av oljesand. Britene er ikke de første – og trolig heller ikke de siste som vraker Statoil.
Et britisk etisk fond har bestemt seg for å trekke seg ut av Statoil på grunn av selskapets satsing på oljesand. Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender, håper flere fond følger etter.
Framtiden i våre hender har fortalt historien om norske banker som tilbyr sine kunder å spekulere i sult og matvarekriser. – Krev ansvar eller bytt bank, oppfordrer Arild Hermstad i Framtiden i våre hender.
Zambiske myndigheter har stengt deler av en gruve tilhørende det sveitsiske selskapet Glencore Internationals etter at en inspeksjon avslørte store utslipp av syre. Oljefondet har satset nye millioner på selskapet i løpet av 2011.
Flere norske banker tilbyr privatkunder å investere i jordbruksråvarer som hvete, mais og soya. Spekulasjon i jordbruksråvarer fører til matkrise, sier FN og FAO.
Skagenfondene har fortsatt 35 millioner investert i regnskogsversting, ett år etter at Framtiden i våre hender konfronterte selskapet med opplysninger om rasering av regnskog i Indonesia. Nå kan du sende protestbrev til Skagenfondene.
Finansdepartementets beslutning om ikke å følge Etikkrådets tilrådning om å selge seg ut av PetroChina, har skapt protester og oppsikt. Finansdepartementet har måttet stikke hodet godt i sanden og har ikke forholdt seg til de tunge argumentene som Etikkrådet legger frem. Ikke rart departementet brukte halvannet år på å komme frem til denne konklusjonen.
Oljefondet er fortsatt inne med 2,17 milliarder kroner i fem selskaper som har vært med på å kjøpe store fosfatmengder fra okkuperte Vest-Sahara. Den største gjenstående investeringen er på 1,5 milliard i det australske selskapet Wesfarmers. Men kritikken er i ferd med å få følger.
For to år siden avslørte Framtiden i våre hender at Oljefondet ble steinrik på plyndring av Vest-Sahara. I dag ble det kjent at Oljefondet er trukket ut av to selskaper som står bak fosfatoppkjøpene fra det okkuperte landet.
Kirkefondet Opplysninsvesenets Fond (Ovf)  anklages for å fordrive småbønder og forringe jord gjennom fondet fondet Global Solidarity Forestry Fund (GSFF) i Mosambik. Nå har en sørafrikansk miljøorganisasjon startet en underskriftskampanje for å få kirkefondet til å stoppe investeringene.
Etter langvarig press fra Framtiden i våre hender og forbrukere selger Nordea seg ut av atomvåpenprodusenter. Kundene jubler, men lover å holde banken under oppsikt.
Etter press fra Framtiden i våre hender selger Nordea seg ut av selskap som er involvert i atomvåpenproduksjon. – Dette er et viktig gjennombrudd som viser at arbeidet vi gjør nytter, sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.