Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

KLP og Nordea inkluderer indonesiske kullselskaper som vil doble produksjonen og ligger i konflikt med lokalbefolkningen i sine aksjefond. På tross av faren for alvorlige klimaendringer vokser verdens forbruk av kull kraftig.
Bankene må ikke investere nordmenns sparepenger i fossil energi, krever Framtiden i våre hender i ny kampanje. Nå melder Storebrand at de kvitter seg med ti kullselskap.
De største olje- og kullselskapene i verden er alle inkludert i aksjefondene som selges av Norges største banker, viser en undersøkelse fra Framtiden i våre hender. Men privatkunder får ingen advarsel om risikoen ved investeringer i selskaper som bidrar til klimaendringene.
Knappe to år etter at Framtiden i våre hender ba Etikkrådet vurdere Oljefondets investeringer i gruvegiganten Glencore, har saken fått  fornyet oppmerksomhet. Organisasjonen Caritas ber nå om uttrekk fra selskapet. Framtiden i våre hender støtter kravet.
Framtiden i våre hender besøkte Indonesia i juni for å se på konsekvensene av den raskt voksende kullindustrien. Her kan du se en bildeserie fra besøket.
Det historiske klimaavtrykket til Oljefondet er stort. 46 av fondets selskaper står alene for 24 prosent av klimautslippene fra 1750 og fram til i dag, viser Framtiden i våre henders utregning.
Siv Jensen må sørge for at oljefondet ikke tjener på å ødelegge klimaet. Vi har anbefalingene til hvordan fondet kan bli "best-i-test" internasjonalt.
Det norske oljefondet investerer våre oljeinntekter i selskaper som tømmer Indonesia for kull. Mens Norge øker formuen, mister lokalbefolkningen matjord og drikkevann. Framtiden i våre hender har besøkt Kalimantan for å se hvordan vår oljeformue investeres i energikilden som bidrar mest til klimaendringene.
Statoil jubler over sitt nye store funn utenfor Canada. Et bortgjemt tall i den siste FN-rapporten viser at oljen trolig må bli liggende urørt.
Hvis alle mennesker i verden slapp ut like mye karbon som en gjennomsnittlig norsk innbygger, ville vi brukt opp karbonbudsjettet vårt om 12 år, viser Framtiden i våre henders beregning.
Oljeselskapenes investeringer i å lete etter ny olje har økt, mens satsingen på fornybar energi har sunket de siste to årene. Investeringer i fornybar energi ligger på 20-30 prosent av oljeselskapenes investeringer.
I FNs nye klimarapport finnes et viktig tall som sier hvor lite karbon vi kan bruke de neste årene. Fortsetter vi som nå, har vi brukt opp hele vårt «karbonbudsjett» i løpet av 20 år.
Over 18 milliarder av den norske oljeformuen investeres i selskaper med kullgruver i Indonesia. Landets kullproduksjon er firedoblet på 10 år, på bekostning av miljø, matjord og utvikling, viser en undersøkelse fra Framtiden i våre hender.
Finansminister Siv Jensen fikk i dag overrakt en rapport om forvaltningen av Oljefondet. Her foreslås det at Norges Bank skal overta ansvaret for de etiske beslutningene. – Et skritt tilbake for etikken i Oljefondet, mener Arild Hermstad og Framtiden i våre hender.
Framtiden i våre hender er glad for at Arbeiderpartiet ønsker at Oljefondet skal selge seg ut av kullselskap. – Dette har vi jobbet lenge for, og nå er det endelig flertall på Stortinget for denne saken, sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.