Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Elbit Systems som overvåker Israels mur på okkupert palestinsk land, er kastet ut av oljefondet. - God avgjørelse. Folk lider på grunn av barrieren, sier Kirkens Nødhjelp.
BlackRock avviser at de solgte seg ut av et omstridt Vestbreddenselskap etter press fra norske investorer. Men de ønsker ikke oppklare ytterligere.

Norske småsparere har plassert penger i folkerettsstridige byggeprosjekter på Vestbredden. Nå har den britiske forvalteren solgt seg ut av den omstridte investeringen – etter press fra Norge.

Våpeneksport til udemokratiske regimer som Zimbabwe er ikke grunn til utelukkelse fra Oljefondet. Det fremgår av en pressemelding som Finansdepartementet har sendt ut om Oljefondets eierskap i den kinesiske rederigruppen COSCO.
Oljefondet har investert nesten 174 millioner kroner i den kinesiske rederigruppen Cosco som i sin flåte skilter med lasteskipet «Full City», havarert utenfor Langesund i Telemark. Den delvis statseide kinesiske rederigruppen er allerede svært omstridt, og har i flere år vært involvert kontroversielle våpentransporter til udemokratiske regimer.
I følge NRK har Nordea nå vedtatt å selge seg ut fra alle selskap som er involvert i produksjon av klasevåpen. Avgjørelsen kommer som et resultat av mange års fokus på selskapet. Framtiden i våre hender har fulgt Nordea siden 2005.
KLP har i dag annonsert at de har kastet ut den australske bedriften Incitec Pivot fra sine fond. Selskapet importerer fosfatstein fra Vest-Sahara, som er okkupert av Marokko.

Oljefondet er massivt involvert i Israels okkupasjonspolitikk. En mini-rapport avdekker at 32 Oljefond-selskaper er aktive på okkupert land.

Den okkuperte landsbyen Bil’in skriver til Oljefondets Etikkråd, og ber Norge om å trekke investeringen fra Africa-Israel Investments. Selskapet står bak byggingen av ulovlige bosetninger.
Finansminister Kristin Halvorsen la i dag frem revisjonen av de etiske retningslinjene for Oljefondet: Tobakksprodusenter skal ut. Sterkere press skal få selskapene til å utvikle klimastrategi og motvirke bruken av skatteparadiser. Se listen over de største tobakksselskapene som må ut her.
Fredag 3. april legger Finansminister Halvorsen frem meldingen om revidering av de etiske retningslinjene for oljefondet. Framtiden i våre hender hilser velkommen det allerede varslede klimafondet.
Nordea investerer i klasevåpen, atomvåpen, barnearbeid og miljøverstinger for å få kundenes penger til å yngle. Nordea mener selv at de prøver å påvirke selskapene gjennom aktivt eierskap. – Det er rett og slett ikke troverdig, sier Hermstad.
Både Fokus Bank, Storebrand og Skandiabanken har fram til nylig tilbudt sine kunder fond der det omstridte selskapet Africa-Israel Investments står på lista. Storebrand vet ikke om dette fortsatt er tilfelle.
Norske pensjonspenger er plassert i et israelsk selskap som bygger ulovlige bosetninger på Vestbredden. Africa-Israel Investments er fy-listet av britisk UD, og den britiske ambassaden vil ikke engang være selskapets leietaker i Tel Aviv.
Norske pensjonspenger er plassert i et israelsk selskap som bygger ulovlige bosetninger på Vestbredden. Africa-Israel Investments er fy-listet av britisk UD, og den britiske ambassaden vil ikke engang være selskapets leietaker i Tel Aviv.