Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

169 arbeidere er blitt oppsagt på dagen ved Mustads fiskekrokfabrikk på Filippinene. Mustad Terminal Tackle, legger ned virksomheten etter 23 år. – Hjelp oss, sier fortvilede arbeidere. Flere av dem bor nå i en teltleir i protest utenfor fabrikksområdet.
Ny rapport fra Framtiden i våre hender: Kom på lanseringen fredag 17. juni klokka 9 i lokalene til Forum i Storgata 11.
Flere steder i landet gikk Framtiden i våre hender i 1. mai-tog under parolen «Nei til sultelønn, ja til levelønn i sør». Her kan du se bilder fra 1. mai.
Helse Sør-Øst ble i 2008 kåret til etikkversting av Framtiden i våre hender på grunn av manglende samfunnsansvar. Nå har helseforetaket gjennomført en uanmeldt kontroll på fabrikken som produserer norske legefrakker.
Husker du kampanjen vår mot sandblåsing av jeans? Motetrenden som har tatt livet til en rekke arbeidere? Ditt engasjement har gitt resultater! Nesten alle jeansprodusenter og kleskjeder som drev med sandblåsing har nå sagt at de har sluttet, eller snart skal slutte, med denne blekingsmetoden.
Lille Norge er en gigantisk næringslivsaktør, men må ta nye grep for å sikre menneskerettslige og miljømessige hensyn når statseide selskaper drar ut på tokt i utviklingsland.
Jeans som ser slitte og kule ut er produsert på en måte som tar livet av arbeiderne som «sliter dem ut» for oss forbrukere.
Indonesias vakre og viktige regnskog forsvinner i et deprimerende raskt tempo. Kecang Rusmadya synes det er trist at norske selskaper er involvert i nedhuggingen.
Trolig finnes av verdens største nikkelforekomster på øya Mindoro på Filippinene. Det norske selskapet Intex Resources vil gjerne utvinne de enorme ressursene, men urbefolkningen på Mindoro har tidligere gått til sultestreik for å få stoppet utgravningen. Nå har OECD satt i gang gransking av Intex´ aktiviteter.
Framtiden i våre hender reagerer skarpt på at Finansdepartementet har strammet inn taushetsplikten i importsaker. Avsløringer om hvilke selskaper som står bak importen fra Burma, er så å si blitt umuliggjort.
John Fredriksens riggselskap Seadrill er for n-te gang tilbake i Burma. Denne gangen er det et malaysisk oljeselskap, hvor Seadrill er nest største aksjonær.

burma-demonstrasjon_520-330
Norsk våpeneksport gikk i fjor ned med en halv milliard kroner i forhold til toppåret 2009. Likevel ble det i 2010 eksportert våpen og ammunisjon for 2,6 milliarder kroner.