Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Sodastream har produsert brusmaskiner for det skandinaviske markedet ved fabrikker på okkupert Vestbredden. Nå er produksjonen flyttet til i Israel, men kun for det skandinaviske markedet.
De siste årene har Norge solgt krigsmateriell for mer enn 1,3 milliarder til diktatur i Midtøsten. – Dette er blodpenger, mener Arild Hermstad og Framtiden i våre hender.
Journalister fra Bolivia og Ecuador forsøkte å få tak i informasjon fra oljeselskaper i sine hjemland. Det viste seg å være en nærmest umulig oppgave.

Rapporten «Piping Profits» avdekker en svært omfattende bruk av skatteparadiser blant ti internasjonale gruve- og oljeselskaper. De norske oljeselskapene Statoil og Interoil er også gått etter i sømmene av Publish what you pay. Det viser seg at Interoil har ett datterselskap i skatteparadiset De britiske jomfruøyer, og fire selskaper i Kypros.

Det norske selskapet Aker får sterk kritikk for å åpne nytt kontor i diktaturet Ekvatorial Guinea. Landet er beryktet for korrupsjon og ekstremt skjev fordeling av oljeinntektene, og de har Afrikas lengstsittende diktator.
Advokater har misforstått sitt samfunnsoppdrag når de hjelper selskaper å gjemme penger i skatteparadis. Det var budskapet fra en av verdens ledende skatteeksperter under et seminar om jus og skatteparadis i Oslo.
Verdens største olje- og gruveselskaper skjuler sin rikdom i et omfattende nett av underselskaper og skatteparadiser.
I 2007 ble oppdrettsanlegg i Chile rammet lakselus og annen alvorlig sykdom. Framtiden i våre hender er glad for at det norske selskapet Cermaq nå innrømmer ansvar.
Framtiden i våre hender la nylig fram en rapport som viser at Norge taler med to tunger i Vest-Sahara-konflikten. I etterkant ba Venstre utenriksminister Jonas Gahr Støre redegjør for kritikken. I sitt svar unngår utenriksministeren å svare på det sentrale elementet i vår kritikk.
Tanyette Colon fortviler. Hun har sett enorme mengder grunnvann bli forgiftet – av gassutvinning tilknyttet Statoil. Nå vil hun gjøre nordmenn oppmerksomme dette.
Framtiden i våre hender la nylig fram en rapport som viser Norges vinglete politikk i Vest-Sahara. Nå krever Venstre at utenriksminister Jonas Gahr Støre redegjør for kritikken.
Utenriksminister Jonas Gahr Støre fraråder norsk næringsliv å etablere seg i Vest-Sahara når han snakker i Stortinget. Men samtidig unnlater departementet å nevne frarådningen i dialog med selskapene. UDs dobbelttale setter selskapene i en ekstra vanskelig posisjon, viser ny rapport.