Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Framtiden i våre hender har i en årrekke overvåket det norske gruveselskapet Intex og deres nikkelprosjekt på Filippinene. Nå retter OECD kraftig kritikk mot selskapet og anklager dem for å bryte menneskerettigheter. – En viktig seier, sier Arild Hermstad i Framtiden i våre hender.
Det finnes ting som er nesten like farlig som å sette en nøtt i halsen. Det å være en nøtteskreller.
Produksjonen av cashewnøtter i Vietnam benytter rusmisbrukere til tvangsarbeid, viser en ny rapport. De som nekter å jobbe blir slått og utsatt for elektriske støt. Fire av fem norske matvarebutikker selger cashewnøtter fra Vietnam.
Tror du at åpenhet om hvilke fabrikker kleskjedene produserer varer hos har noe å si for tekstilarbeidernes arbeidsforhold?
I en ny rapport avslører Framtiden i våre hender at svært få merkevareselskaper offentliggjør sine leverandører. Nå ber KrF-politiker Øyvind Håbrekke barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken komme på banen.
Du får ikke vite hvem som egentlig lager dine klær, datamaskin eller mobiltelefon.  Merkevareselskapene vil ikke offentliggjøre navnet på sine leverandører, selv om de ikke taper på en slik åpenhet, viser en ny rapport fra Framtiden i våre hender.
Regjeringen vil gå foran og vurderer lov om etiske krav og sosialt ansvar ved offentlige innkjøp. – Svært positivt. Dette er ett skritt i riktig retning, sier Framtiden i våre hender.
En rekke selskaper, blant annet Varner-gruppen (bla. Cubus, Dressmann og Carlings), H&M, Vero Moda, Esprit, Wrangler, Benetton og Lee har nå tatt avstand fra sandblåsing og sier at de ikke skal benytte metoden i framtiden.
Det italienske klesmerket Giorgio Armani meddeler via Facebook og Twitter at de slutter med sandblåsing av jeans etter årets vinterkolleksjon.
En lastebil som fraktet cyanid til en delvis norskeid gullgruve i Burkina Faso veltet i slutten av juli og mistet en last med cyanid i en elv. Ulykken har skapt frykt og ført til kritikk mot gruveselskapet Avocet.
Framtiden i våre hender har lenge satt søkelys på offentlige institusjoner som ikke tar samfunnsansvar. Nå lover Helse Midt-Norge å ha på plass etiske retningslinjer for innkjøp av sine varer. – Det er godt å se at arbeidet vi gjør virker, sier leder i Framtiden i våre hender, Arild Hermstad.

Apple trommet sammen verdenspressen og snakket i store ord om sin nye iPhone. Selskapet er mindre villige til å snakke om to nye rapporter som avdekker dårlige arbeidsforhold og miljøskader i fabrikkene som lager telefonene.