Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

 Ikke alle deltar i feiringen av et nytt Apple-produkt som ble lansert onsdag 7. mars. Prisen for Apples stadige oppgraderte versjon av nettbrett og telefoner betales av kinesiske arbeidere gjennom omfattende overtid og elendige arbeidsforhold.
Lucinda le Roux er både arbeider og medeier på vingården hun jobber på. Mens mange av gårdsarbeiderne i Sør-Afrika ikke kommer seg ut av fattigdommen, får arbeidere på enkelte gårder lønn for strevet og respekt for jobben de gjør.  

Du hører sjelden farmarbeidernes historie om hvordan Sør-Afrikas vin blir til. En flaske rødvin fra feil vingård bærer en duft undertrykking og smak av salte tårer.

De sørafrikanske arbeiderne må jobbe tolv timers arbeidsdager til lavere lønn etter at vingården fikk nye eiere i høst. De nye eierne av gården har nå gitt løfter om bedre boforhold, men krever samtidig at en oppsagt tillitsvalgt må melde seg ut av fagforeningen for å få jobben tilbake. Vinen de lager kan du finne på Vinmonopolet.
Vinmonopolet hevder på sine nettsider at de i 2010 ryddet opp i boligsituasjonen på en ikke navngitt gård til vinprodusenten Robertson Winery i Sør-Afrika. Ett år senere forteller arbeidere som jobber for den samme produsenten om trusler og lønnsstopp etter at de dannet fagforening.
Apple har skrytt høylytt av at de åpner opp for uavhengige kontroller av sine underleverandører i Kina. Men nå sår organisasjoner tvil om granskningens kvalitet.
Det foregår grov utnytting av arbeiderne ved to kinesiske fabrikker som produserer de offisielle maskotene til  sommerens London-OL. Det viser en ny rapport som ble sluppet i dag. Barnearbeid, 24-timers skift og opptil 100 timer overtid i måneden uten betaling er blant forholdene som de kinesiske arbeiderne utsettes for.
Klesprisene faller, og nordmenn shopper klær som aldri før. Norske forbrukere kan presse fram bedre arbeidsvilkår for de fattige arbeiderne som lager klærne, mener Framtiden i våre hender.
– Dersom guvernørene ikke vil ha det, blir det ingen gruvedrift, fastslo den filippinske miljø- og naturressursministeren nylig. Gruveprosjektet til norske Intex Resources på øya Mindoro risikerer nå å bli permanent stoppet.
I 2011 eksporterte Norge våpen og ammunisjon for over 2,6 milliarder kroner. Eksporten til USA har gått drastisk ned fra 1,3 milliarder til 711 millioner på ett år. Til gjengjeld har eksporten til Tyrkia økt kraftig.
Nå er det mulig å finne ut hvor Iphonen din har blitt laget.  For første gang i historien har IT-giganten Apple offentliggjort en liste over fabrikkene som produserer for dem.
Framtiden i våre hender kårer «Årets etikkversting» for niende år på rad. Statoil og oljeminister Ole Borten Moe troner sammen på toppen for 2011.