Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Ti norske selskaper har blitt utvist fra FNs initiativ for samfunnsansvar i løpet det siste året. Utvisningen er et ledd i Global Compacts ønske om å kvitte seg med gratispassasjerer.
I vårt internasjonale nettverk av folk som arbeider for å fremme menneskerettigheter og arbeideres vilkår, heter det at ”hvis du gjør jobben din godt nok, vil du få problemer”.
I samarbeid med blant andre Framtiden i våre hender har Edwin Gariguez i flere år kjempet mot at norske Intex skal få utvinne lukrativ nikkel på Filippinene. Nå blir Gariguez hedret med en internasjonal miljøpris og 860.000 kroner.
Organisasjonen Uganda Land Alliance er bekymret for at lokalbefolkningen blir taperne når private selskaper investerer i landets mange skog- og naturreservater. Ugandisk lov tar ikke hensyn til lokalbefolkningen, og selskapene gjemmer seg bak de urettferdige  lovene, mener organisasjonen.
Det norske selskapet Green Resources har plantet trær for karbonfangst på enorme landområder i Afrika. I Uganda står treplantasjene på jord som lokalbefolkningen trenger for å dyrke mat. Klimakvoteprosjekter i sør kan være lukrativ business for private selskaper, men en dyr erfaring for fattige bønder.
Aminul Islam har i lang tid jobbet for arbeiderrettigheter i Bangladesh. Nå er han funnet torturert og drept.
Hvis noe er for godt til å være sant, er det ofte også tilfelle.
Nordmenn eksporterer mer enn dobbelt så mye bruktklær som for ti år siden, til sammen 20.000 tonn i fjor. Kanskje får din brukte bukse eller trange topp en ny eier på bruktmarkedet i Uganda?
Det Norske Veritas godkjenner hver år bærekraftsrapportene som det kinesiske statlige shippingselskapet Cosco leverer til FNs Global Compact. Hvert år har Cosco vært involvert i ulykker og skandaler, som selskapet unngår å nevne i sin egenrapportering. Hvert år har DNV godkjent rapportene i rosende ordelag, uten å påpeke ulykkene.
BAMA importerer druer fra De Doorns i Sør-Afrika, hvor sesongarbeid, korte arbeidskontrakter og lav lønn holder mange av sesongarbeiderne i fattigdom.
I mars og april kommer mange av druene i norske butikker fra De Doorns i Sør-Afrika. De søte druene er plukket av landarbeidere som jobber for 50 kroner dagen, har 4 måneders arbeidskontrakter og lever i grell fattigdom.
Å gå med slitte dongeribukser har blitt mote. Men vet du hvordan buksene lages? En ny rapport forteller om arbeidere i Bangladesh som jobber med livet som innsats.