Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Norsk bistand til ny lov for olje- og gassutvinning i Uganda har slått feil, mener Global Witness. Organisasjonen frykter at de mangelfulle lovene som nå er i ferd med å vedtas vil undergrave framtiden for oljesektoren i landet.
Norge har gitt millioner i bistand til Uganda for å få på plass en god lov for olje- og gassutvinning. FNs høykommissær for menneskerettigheter kritiserer lovforslagene for flere alvorlige mangler. Norad avviser kritikken.
Det norske selskapet Green Resources har mottatt Norad-støtte i Uganda. Norad har fått støtten evaluert av et uavhengig konsulentbyrå. Den viktigste informasjonskilden i evalueringen viser seg å være selskapet selv.
Tidligere i år lovte Apple å forbedre arbeidsforholdene ved sine fabrikker. Likevel avdekkes det nå elendige arbeidsforhold av en kinesisk journalist som arbeidet ti dager i skjul med å sette sammen iPhone 5.
Det norske selskapet Green Resources får kraftig kritikk fra nytt hold. I et australsk forskningsprosjekt trekkes selskapets treplantasjer i Uganda frem som eksempel på at såkalte «grønne investeringer» kan overkjøre lokalbefolkning og miljø.
Norske kommuner tar ikke hensyn til etikk når de kjøper varer og tjenester. Det viser en omfattende undersøkelse gjennomført av Framtiden i våre hender.
Besøker du Vinmonopolet før helga, eller foretrekker du noe annet enn vin? Du kan uansett ha glede av vår video fra et besøk hos vingårdene i Sør-Afrika.
I en rapport fra Framtiden i våre hender får Utenriksdepartementet og Jonas Gahr Støre kritikk for sin politikk overfor okkuperte Vest-Sahara. Nå ber Fremskrittspartiets Jan Arild Ellingsen om at Støre redegjør for kritikken.
Ikke alle er like lykkelige over den enorme tilstrømmingen av bruktklær til Uganda. Fagforeninger og bedriftsledere mener det tar knekken på den lokale tekstilindustrien.
«Si unnskyld for kritikken om landran eller forsvinn». Det er ultimatumet ugandiske myndigheter har gitt Uganda Land Alliance og Oxfam etter at organisasjonene kritiserte myndighetene for å ha medvirket til urettferdige landinvesteringer.
Kirken selger seg ut av Statoil fordi Statoil foretrekker å fortsette sitt tjæresandprosjekt i Canada.
Norge har gitt millioner i bistand til å utvikle Ugandas oljesektor. Støtten risikerer nå å skape mangelfulle lover, hemmelighold og korrupsjon i oljesektoren, mener kritikere. Nå vil de ha Norge til å legge press på Uganda slik at oljen ikke blir en forbannelse for landet.