Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Bruken av miljø- og helseskadelig palmeolje er kuttet med 70 prosent i Norge de siste årene. Men Nidar, som står bak favorittene «Smash!» og «Smørbukk», nekter å fjerne palmeolje fra sine produkter. Derfor kåres Nidar til «Årets etikkversting 2013» av Framtiden i våre hender.
Afrika opplever en oljeboom, og norske olje- og gasselskap etablerer seg nå for fullt på kontinentet. En kartlegging Framtiden i våre hender har gjort, viser at de færreste selskapene har en tilfredsstillende etikk.
Apple har fått mye kritikk for dårlige arbeidsforhold i produksjonen. Er situasjonen like ille hos konkurrentene?
Apple lager små mesterverk av teknologi og underholdning. Men selskapet klarer ikke å unngå skandale og elendige arbeidsforhold på fabrikkene som lager telefonen. Framtiden i våre hender har besøkt en av byene hvor iPhone blir lagd; Shenzhen i Kina.
Norske kleskjeder sier de kaster svært lite klær, men vil ikke oppgi hvor store mengder som kastes eller blir overflødig årlig. Det kommer fram i en undersøkelse gjort av Framtiden i våre hender.
Bensinen du fyller på tanken kan komme fra gjennomkorrupte Ekvatorial-Guinea. Norge importerte olje for 827 millioner kroner fra verstinglandet i 2012.
Oppsigelser, trusler, fagforeningsnekt og streik har det siste halve året skapt en alvorlig konflikt ved vingården Leeuwenkuil i Sør-Afrika. Den norske vinimportøren Engelstad AS mener vingården «følger regelverket», og vil ikke kommentere den nye utviklingen.
Helt siden 2003 har Framtiden i våre hender kåret «Årets etikkversting». For 2012 er det kleskjeden H&M som stikker av med den lite prestisjefylte prisen.
Selv om sukker, kaffe og kakao dyrkes i fattige land, importerer Norge produktene fra Europa. Mens fattige land lager råvarene, havner en stor del av fortjenesten i Europa.
Julehandelen gir høyt arbeidspress på leketøysfabrikkene i Kina. – Forbrukere i Norge må ha større oppmerksomhet for arbeidsforholdene til leketøysarbeidere i Kina, oppfordrer organisasjonen Sacom  i Hongkong.
Mer enn 100 arbeidere omkom da det brøt ut brann i en tekstilfabrikk i Bangladesh. Nå krever Framtiden i våre hender at kleskjedene tar sitt samfunnsansvar på alvor og sørger for sikre arbeidsforhold på fabrikkene.
Avlingene med druer du skulle ha spist i mars og april, er blitt ødelagt av sinte arbeidere. I to uker har de streiket med krav om høyere lønn. Ett år etter at Framtiden i våre hender besøkte drueplukkerne i De Doorns i Sør-Afrika, har arbeiderne gått til opprør, sperret hovedveien og ødelagt drueavlinger.