Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Levendeplukking av gjess skaper, som vist i dette nummeret, kraftige reaksjoner. Men ikke alle vil beklage...
Soveposeprodusenten Ajungilak får fremdeles dun fra Polen. Men snart er det slutt, og i januar var produktsjef Snorre Moen i Kina på befaring: - Her spiser de så mye fugl at jeg håper og tror at levendeplukking ikke foregår, sier han til NorWatch.
Det er nå klart at Norsk Hydro selger seg ut av det indiske gruveselskapet Utkal Alumina for rundt 6 millioner dollar. Eierandelen vil bli overtatt av de to andre partnerne i prosjektet, Indal og Alcan.
Ti år etter at Norge ga Aung San Suu Kyi Nobels Fredspris for sitt arbeid for et demokratisk Burma - og fire år etter at statsminister Kjell Magne Bondevik ba norsk næringsliv følge fredsprisvinnerens råd om ikke å handle med landet - importerer vi mer enn noen gang fra militærregimet.
Kugalskap gir doble standarder:
Europa er livredd for spredning av kugalskap. Allerede i juli i år forbød EU fiskemel fra Chile og Peru. I Norge har det i hele år vært forbudt å fôre klov- og hovdyr med importert fiskemel. Fra februar 2002 får vi heller ikke lov å gi dyra våre norsk fiskemel. - Ufornuftig, men like greit, er gjennomgangstonen blant norske fiskebyråkrater og produsenter.

Framtiden i våre hender/NorWatch mottok i desember NORADS informasjonspris for 2001.

Mandag 17. desember kunngjorde Norsk Hydro at de vil selge sin andel i det meget omstridte selskapet Utkal Alumina i India.
Inngår miljøkompromiss i Kina
Byggingen av Norsk Hydros nye omsmelteanlegg for magnesium er sluttført i Kina. Men de lokale leverandørene av råmetall sliter med store miljøutslipp og dårlige arbeidsforhold.
Arbeidsinspektør  fikk munnkurv om norsk oppdrettsselskap:

CHILE (NorWatch): Arbeidsinspektøren som påstod at det norsk-eide oppdrettsselskapet Mainstream underbetaler arbeiderne sine har fått munnkurv. Samtidig nekter sjefen hans å bekrefte at han har overlevert Mainstream et dementi.
Norsk-eide EWOS  lager laksefôr i fattigbyen Coronel i Chile:

CHILE (NorWatch): EWOS i Coronel er verdens største fiskefôrfabrikk. Her blir mel og olje fra 620.000 tonn matfisk til 360.000 tonn fiskefôr i året - nesten uten arbeidskraft. NorWatch har besøkt fabrikken.
Leder, nyhetsbrev 11, desember 2001.
Leder, NorWatch nyhetsbrev Nr. 12, desember 2001.