Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Foto: Istock

Utfordring: Klarer din familie å kaste mindre mat?

Bor du i Molde eller Romsdalsregionen og er nysgjerrig på hvor mye mat som kastes hjemme hos deg, og hvilke små endringer som skal til for å kutte matsvinnet? Bli med på Framtiden i våre henders MatVinn-utfordring!

Foto: Istock
Foto: Istock

Bor du i Molde eller Romsdalsregionen og er nysgjerrig på hvor mye mat som kastes hjemme hos deg, og hvilke små endringer som skal til for å kutte matsvinnet? Bli med på Framtiden i våre henders MatVinn-utfordring!

Vi søker familier som vil teste ut en periode med minst mulig matkasting. Vi vil utforske hvor mye av maten som havner i søpla  og hvorfor. 

Familiene vil bli fulgt opp av en veileder, som legger til rette for lav terskel for å delta, selv i en travel hverdag. Vi ønsker oss helt «vanlige» familier i ulike format, som andre kan kjenne seg igjen i. Dere trenger ikke å være «matsvinn-eksperter», men ha et ønske om å kaste mindre mat og inspirere andre til å ta grep om egne matsvinn-vaner.

Prosjektet varer i 4 uker, med planlagt oppstart 18.oktober 2021.

Deltagelse innebærer:

  • Først en normal uke for å finne familiens utgangspunkt, hvor dere lever som normalt, men noterer all mat og drikke som ender i søpla. Målingen gjøres med en helt enkel kjøkkenvekt. Registreringsskjema kommer på epost til hver familie. Skjemaet er raskt og enkelt å bruke. Resultatene sendes inn ved ukens slutt.
  • Familiene samles så til en samling uken etter normaluken. Her deler vi erfaringer fra den første uka og får inspirasjon, informasjon og verktøy for å kaste minst mulig mat de neste tre ukene.
  • Familien prøver ut tiltakene for å kaste så lite som mulig i tre uker, med veiledning fra Framtiden i våre hender og deling av tips og erfaringer i en lukket Facebook-gruppe. Den siste uka måler familien igjen hvor mye mat som kastes for å se om det har skjedd en endring, denne gangen mens dere prøver å kaste så lite dere klarer.

Dette vil være et bevisstgjørende og morsomt fellesprosjekt hvor hele familien deltar. Underveis vil dere oppdage utfordringer i kampen mot matkastingen og bonuseffekter av å overkomme dem  og sannsynligvis få noen aha-opplevelser på veien. Disse erfaringene ønsker vi at dere vil dele med hverandre og oss, slik at vi sammen kan inspirere andre! Enkelte av familiene vil derfor bli spurt om å bli fulgt av media i løpet av perioden.

Tar dere MatVinn-utfordringen? Meld din familie på her

Påmeldingsfrist 6.oktober.

Har du øvrige spørsmål? Kontakt prosjektleder Gunhild Lind på epost gunhild@framtiden.no.

Matvinn-familier i Molde er et prosjekt i regi av Framtiden i våre hender i samarbeid med Molde Kommune, Smart Molde og Romsdalshalvøya Interkommunale Renovasjonsselskap (RIR). Prosjektet bygger på Framtiden i våre henders konsept MatVinn, som du kan lese mer om her.

 

 

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!