Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Foto: Istock

Utfordring: Klarer din familie å kaste mindre mat?

Bor du i Molde eller Romsdalsregionen og er nysgjerrig på hvor mye mat som kastes hjemme hos deg, og hvilke små endringer som skal til for å kutte matsvinnet? Bli med på Framtiden i våre henders MatVinn-utfordring!

Foto: Istock
Foto: Istock

Bor du i Molde eller Romsdalsregionen og er nysgjerrig på hvor mye mat som kastes hjemme hos deg, og hvilke små endringer som skal til for å kutte matsvinnet? Bli med på Framtiden i våre henders MatVinn-utfordring!

Vi søker familier som vil teste ut en periode med minst mulig matkasting. Vi vil utforske hvor mye av maten som havner i søpla  og hvorfor. 

Familiene vil bli fulgt opp av en veileder, som legger til rette for lav terskel for å delta, selv i en travel hverdag. Vi ønsker oss helt «vanlige» familier i ulike format, som andre kan kjenne seg igjen i. Dere trenger ikke å være «matsvinn-eksperter», men ha et ønske om å kaste mindre mat og inspirere andre til å ta grep om egne matsvinn-vaner.

Prosjektet varer i 4 uker, med planlagt oppstart 18.oktober 2021.

Deltagelse innebærer:

  • Først en normal uke for å finne familiens utgangspunkt, hvor dere lever som normalt, men noterer all mat og drikke som ender i søpla. Målingen gjøres med en helt enkel kjøkkenvekt. Registreringsskjema kommer på epost til hver familie. Skjemaet er raskt og enkelt å bruke. Resultatene sendes inn ved ukens slutt.
  • Familiene samles så til en samling uken etter normaluken. Her deler vi erfaringer fra den første uka og får inspirasjon, informasjon og verktøy for å kaste minst mulig mat de neste tre ukene.
  • Familien prøver ut tiltakene for å kaste så lite som mulig i tre uker, med veiledning fra Framtiden i våre hender og deling av tips og erfaringer i en lukket Facebook-gruppe. Den siste uka måler familien igjen hvor mye mat som kastes for å se om det har skjedd en endring, denne gangen mens dere prøver å kaste så lite dere klarer.

Dette vil være et bevisstgjørende og morsomt fellesprosjekt hvor hele familien deltar. Underveis vil dere oppdage utfordringer i kampen mot matkastingen og bonuseffekter av å overkomme dem  og sannsynligvis få noen aha-opplevelser på veien. Disse erfaringene ønsker vi at dere vil dele med hverandre og oss, slik at vi sammen kan inspirere andre! Enkelte av familiene vil derfor bli spurt om å bli fulgt av media i løpet av perioden.

Tar dere MatVinn-utfordringen? Meld din familie på her

Påmeldingsfrist 6.oktober.

Har du øvrige spørsmål? Kontakt prosjektleder Gunhild Lind på epost gunhild@framtiden.no.

Matvinn-familier i Molde er et prosjekt i regi av Framtiden i våre hender i samarbeid med Molde Kommune, Smart Molde og Romsdalshalvøya Interkommunale Renovasjonsselskap (RIR). Prosjektet bygger på Framtiden i våre henders konsept MatVinn, som du kan lese mer om her.