Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Vil du bruke sommeren på å jobbe for en bedre verden?

Les erfaringene fra tre ververe som har brukt de siste somrene for å få med flere for en mer rettferdig og bærekraftig verden.

 

Vil du bruke sommeren på å jobbe for en bedre verden?

Les erfaringene fra tre ververe som har brukt de siste somrene for å få med flere for en mer rettferdig og bærekraftig verden.

 

Ikampen for rettferdighet og klima er det lett å bli motløs. Vi omgir oss av ting produsert under forferdelige forhold. Men nylig fikk vi gjennomslag for en Åpenhetslov, som vil tvinge norsk næringsliv til å være åpne om hvilke forhold produktene deres er produsert under. Det kastes mer mat enn noen gang, til en enorm pris for klimaet. Men nå jobbes det med å utarbeide en matkastelov i Miljødepartementet. Det hjelper å kjempe.

Disse seirene våre hadde neppe vært mulig uten de over 44 000 medlemmene våre i ryggen. Nesten 15 000 av disse meldte seg inn i løpet av våre to siste sommerkampanjer.

Høres dette ut som en sommerjobb for deg?

 • Les mer under, eller søk ved å sende en CV til prosjektleder Linn Helen Solberg på linn.helen@framtiden.no, eller markedssjef Andreas Loe på andreas@framtiden.no
 • Har du spørsmål om stillingen kan du også nå Linn Helen på 406 44 704 eller Andreas på 988 98 669
 • Søknadsfrist: snarest
 • Arbeidsperiode (oppgi gjerne ønsket alternativ i søknad):

 • Alternativ A: 2 x 4 uker, med én ukes ferie midt i. Oppstart 13. juni. Siste arbeidsdag 12. august.
 • Alternativ B: 4 uker fra 13. juni til 8. juli
 • Alternativ C: 4,5 uker, fra 13. juli-12. august

En annerledes sommerjobb

Vi har mange kamper igjen å kjempe. Derfor arrangerer sommerkampanje også i 2022. Kunne du tenkt deg å bli med? Dette er nok ikke en sommerjobb som du vanligvis kjenner den.

– Mange sommerjobber handler om å flytte papirer fra A til B, mens dette er spennende. Du bidrar til noe stort, sier Erik Tesli Haugen (22).

Erik har jobbet i ett av våre reiseteam de siste tre somrene. Sommeren 2022 skal våre ververe jobbe i både små og store byer og steder i landet.

– Jeg var teamleder, som gikk ut på mye organisering. Alle teamledere har ulike måter å jobbe på, og det var det veldig rom for, sier han.

 


Sommerkampanjen 2022 skal skje i store deler av Norge

 

– Hva vil du si var det beste med sommerjobben din?

– Det var veldig lærerikt. Man lærer mye om miljø og organisasjonen. Det er en bratt læringskurve, som er både utfordrende og givende. Så fikk vi se mange steder i Norge man ellers ville ikke sett. Og vi hadde jo en del fritid, så det var mulig å utforske en del, sier Erik.

Å jobbe på reiseteam er en veldig sosial jobb. Lea Westad (24) har jobbet som verver i to somre, og syns noe av det beste med jobben er alle menneskene hun møter.

– Du lærer dem noe, men ofte kan de også lære deg noe, sier hun. – Det er også utrolig kjekt når man slår egne rekorder, eller får vervet en som for eksempel først er veldig skeptisk eller er klimafornekter.

 

Du blir tryggere i møte med nye mennesker, du får nye og gode venner, som brenner for det samme som deg. - Lea

 

Varierte arbeidsdager

Som verver er dagene veldig varierte. Man møter veldig mange ulike mennesker i jobben, men flere av de som har jobbet som ververe for oss har sagt at også tiden utenfor arbeidstid har vært givende.

– Fordelen med å ikke starte jobb før kl 14 er at du har mulighet til å sove lenge hvis du vil. Eller at du har tid til en tur i nærområde eller utforske byen før jobb. Helgene er helt fri. Da teamet mitt var i Stavanger for eksempel, gikk vi opp Preikestolen en helg. Vi så gjerne filmer der vi bodde, eller dro på kino, spilte spill. Helgene ble også en mulighet til å gjøre ting uten de du jobber med, sier Lea.

 


Mange av ververne våre kommer tilbake år etter år

 

Som del av et reiseteam bruker du åtte uker av sommeren sammen med en gruppe med fire andre ververe. For Lea var vennskapet man får med de man jobber med noe av det beste ved jobben.

Silje Mari Mo (26) er enig: – Det beste med sommerjobben var nok å bli kjent med inspirerende aktivister, se de utvikle seg, pluss å utvikle "inside jokes" med dem.

– I denne sommerjobben får man på en måte jobb og ferie i ett, sier Lea.

Jobben for deg som brenner for miljø og solidaritet

Festivaler, politiske samlinger, hver krok av sommer-Norge skal bli besøkt av våre reiseteam. Kost, reise og losji dekkes av Framtiden i våre hender, og du vil få betaling i form av timelønn.

– Vi bodde i Airbnb, sier Erik. – Hovedkontoret organiserte alt rundt det, mens vi hadde alt av kontaktinfo til stedene vi skulle. Det var tydelig at hovedkontoret var opptatt av at det skulle være bra kvalitet på stedene vi bodde.

Som verver for Framtiden i våre hender vil du få nøye opplæring, og tett oppfølging i løpet av sommeren. I tillegg til en teamleder vil du ha en kontaktperson på hovedkontoret som kan hjelpe med alt av stort og smått.

 


- Jeg trivdes godt i teamet begge somrene. Vi dro på utflukter sammen og på jobb motiverte vi hverandre og delte erfaringer, sier Lea.

 

Hvem tenker dere denne jobben passer for, da?

– Alle!, sier Erik. -Alle som er engasjert i miljø og solidaritet.

Lea mener det er viktig å være åpen mot nye mennesker i jobben som verver: - Den passer for nysgjerrige, åpne og lærevillige. Det er jobben for de som brenner for å få til det grønne skiftet.

Å være trygg på mennesker og på seg selv hjelper i jobben som verver. Flere av ververne som har jobbet hos oss har ingen tidligere arbeidserfaring, mens flere har tidligere jobbet innenfor helse, salg og kommunikasjon. Men aller viktigst er det å være engasjert for miljø og solidaritet.

Silje jobbet innenfor salg før hun kom til oss i Framtiden i våre hender, og syns erfaringa fra det kom godt med. – Man må være litt nysgjerrig og villig til å hele tiden prøve nye ting! Ingen arbeidsdag er lik om man utforsker ulike måter å jobbe på, legger hun til.

 


– I Larvik badet vi, i Skien gikk vi turer, i Gjøvik besøkte vi kafeer og en lokal gård med bier og kyr, og i Trondheim fant vi supre badeplasser, dro til sentrum for å lese i parker, sier Silje.

 

Som verver kommer du til å lære mye om miljø og andre saker vi jobber med, om andre mennesker og ikke minst om deg selv. Vi kan kanskje ikke love at du blir et helt nytt menneske, men vi kan love du kommer til å få egenskaper som kommer veldig godt med hvis du vil jobbe videre innenfor miljø og solidaritet.

Høres dette ut som noe du vil bruke sommeren din til? Da vil vi gjerne høre fra deg!

 • Vi hører gjerne fra deg om du har spørsmål om stillingen!
 • For å søke på stillingen send CV til prosjektleder Linn Helen Solberg på linn.helen@framtiden.no eller 406 44 704, eller markedssjef Andreas Loe på andreas@framtiden.no eller 988 98 669
 • Søknadsfrist: snarest
 • Arbeidsperiode (oppgi gjerne ønsket alternativ i søknad):

 • Alternativ A: 2 x 4 uker, med én ukes ferie midt i. Oppstart 13. juni. Siste arbeidsdag 12. august.
 • Alternativ B: 4 uker fra 13. juni til 8. juli
 • Alternativ C: 4,5 uker, fra 13. juli-12. august