Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Ønsker du å kaste mindre mat?

Bor du i Oppland og er nysgjerrig på hvor mye som kastes hjemme hos deg, og hvilke små endringer som skal til for å kutte matsvinnet? Bli med på Framtiden i våre hender sin MatVinn-utfordring!

Bor du i Oppland og er nysgjerrig på hvor mye som kastes hjemme hos deg, og hvilke små endringer som skal til for å kutte matsvinnet? Bli med på Framtiden i våre hender sin MatVinn-utfordring!

I MatVinn-utfordringen skal husholdninger – familier, kollektiver og enslige – konkurrere mot hverandre i å redusere sitt matsvinn. Husholdningene som deltar vil ta i bruk ulike verktøy, dele erfaringer med hverandre og inspirere andre til å redusere sitt matsvinn.

Prosjektet foregår i Gjøvik, Østre Toten, Gran, Lunner, Jevnaker og Lillehammer. Prosjektet har oppstart i uke 37, og varer i fire uker.

Deltakelse innebærer:

  • Først en normal uke for å finne husholdningens utgangspunkt, hvor dere lever som normalt, men noterer all mat og drikke som ender i søpla. Målingen gjøres med en helt enkel kjøkkenvekt. Registreringsskjema kommer på epost til hver familie. Skjemaet er raskt og enkelt å bruke. Resultatene sendes inn ved ukens slutt.
  • Familiene samles så til en kick-off samling mandag 16.september. Her deler vi erfaringer fra den første uka og får inspirasjon, informasjon og verktøy for å kaste minst mulig mat de neste tre ukene.
  • Familien prøver ut tiltakene for å kaste så lite som mulig i tre uker, med veiledning fra Framtiden i våre hender og deling av tips og erfaringer i en lukket Facebook-gruppe. I tillegg får familiene tilgang til en Ducky-konto, hvor dere får tilgang til info, påminnelser og huker av for MatVinn-aktivitetene dere prøver ut, og på den måten samler MatVinn-poeng. Den siste uka måler familien igjen hvor mye mat som kastes for å se om det har skjedd en endring, denne gangen mens dere prøver å kaste så lite dere klarer.

Tar dere MatVinn-utfordringen? Meld din familie, ditt kollektiv eller deg selv på her

MatVinn er et prosjekt i regi av Framtiden i Våre Hender i samarbeid med Ducky, Oppland fylkeskommune og kommunene Asker, Gran, Gjøvik, Hurum, Jevnaker, Lillehammer, Lunner, Røyken og Østre Toten. Prosjektet er en del av en felles Klimahelt-kampanje. Du kan lese mer om kampanjen på klimahelt.no og på Facebook-gruppen Klimahelt 2019

Har du øvrige spørsmål? Kontakt prosjektleder Amund Hagen Kristiansen på epost amund@framtiden.no, eller tlf: 4165 1370

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!