Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Ønsker du å kaste mindre mat?

Bor du i Oppland og er nysgjerrig på hvor mye som kastes hjemme hos deg, og hvilke små endringer som skal til for å kutte matsvinnet? Bli med på Framtiden i våre hender sin MatVinn-utfordring!

Bor du i Oppland og er nysgjerrig på hvor mye som kastes hjemme hos deg, og hvilke små endringer som skal til for å kutte matsvinnet? Bli med på Framtiden i våre hender sin MatVinn-utfordring!

I MatVinn-utfordringen skal husholdninger – familier, kollektiver og enslige – konkurrere mot hverandre i å redusere sitt matsvinn. Husholdningene som deltar vil ta i bruk ulike verktøy, dele erfaringer med hverandre og inspirere andre til å redusere sitt matsvinn.

Prosjektet foregår i Gjøvik, Østre Toten, Gran, Lunner, Jevnaker og Lillehammer. Prosjektet har oppstart i uke 37, og varer i fire uker.

Deltakelse innebærer:

  • Først en normal uke for å finne husholdningens utgangspunkt, hvor dere lever som normalt, men noterer all mat og drikke som ender i søpla. Målingen gjøres med en helt enkel kjøkkenvekt. Registreringsskjema kommer på epost til hver familie. Skjemaet er raskt og enkelt å bruke. Resultatene sendes inn ved ukens slutt.
  • Familiene samles så til en kick-off samling mandag 16.september. Her deler vi erfaringer fra den første uka og får inspirasjon, informasjon og verktøy for å kaste minst mulig mat de neste tre ukene.
  • Familien prøver ut tiltakene for å kaste så lite som mulig i tre uker, med veiledning fra Framtiden i våre hender og deling av tips og erfaringer i en lukket Facebook-gruppe. I tillegg får familiene tilgang til en Ducky-konto, hvor dere får tilgang til info, påminnelser og huker av for MatVinn-aktivitetene dere prøver ut, og på den måten samler MatVinn-poeng. Den siste uka måler familien igjen hvor mye mat som kastes for å se om det har skjedd en endring, denne gangen mens dere prøver å kaste så lite dere klarer.

Tar dere MatVinn-utfordringen? Meld din familie, ditt kollektiv eller deg selv på her

MatVinn er et prosjekt i regi av Framtiden i Våre Hender i samarbeid med Ducky, Oppland fylkeskommune og kommunene Asker, Gran, Gjøvik, Hurum, Jevnaker, Lillehammer, Lunner, Røyken og Østre Toten. Prosjektet er en del av en felles Klimahelt-kampanje. Du kan lese mer om kampanjen på klimahelt.no og på Facebook-gruppen Klimahelt 2019

Har du øvrige spørsmål? Kontakt prosjektleder Amund Hagen Kristiansen på epost amund@framtiden.no, eller tlf: 4165 1370