Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Bli med på #ferietoget og vinn ukespass til Øyafestivalen

Ta quizen vår eller del ditt togbilde på sosiale medier og vinn ukespass.

Anja Bakken Riise, leder for Framtiden i våre hender og Ingrid Kleiva Møller, miljøsjef for Øya. Foto: Sindre Olav Edland-Gryt
Anja Bakken Riise, leder for Framtiden i våre hender og Ingrid Kleiva Møller, miljøsjef for Øya. Foto: Sindre Olav Edland-Gryt

Ta quizen vår eller del ditt togbilde på sosiale medier og vinn ukespass.

Øyafestivalen og Framtiden i våre hender ønsker i sommer å heie på miljøvennlige reiser. Vi vil presse politikerne til mer satsing på tog, slik at det blir lettere å bytte ut fly med tog.

Slik kan du delta 

Slik kan du delta og vinne ett ukespass på Øyafestivalen 2019, 6-10 august: 

 1. Ta vår tog-quiz. Klikk her

Eller

 1. Del ditt bilde med emneknagg #ferietoget på Facebook eller Instagram med en av disse oppfordringene til regjeringen (eller skriv din egen):
  • Ja til flere togavganger til utlandet!
  • Flere sovevogner!
  • Vi vil at det skal være enklere å planlegge og bestille togturer til utlandet.
  • Det må være billigere å velge tog enn fly.

Eller

 1. Oppdater ditt profilbilde på Facebook med denne rammen.

Vi trekker en heldig vinner 23. juli.

(Husk at bilde du deler må være offentlig, eller send oss et skjermbilde som melding på Instagram eller Facebook, for at du skal bli med i trekningen).

Mer tog – mindre fly

Å fly er noe av det mest forurensende du som privatperson kan gjøre. Likevel flyr vi nordmenn fire ganger mer innenlands enn naboene våre i Sverige. Derfor samarbeider Øya med oss i Framtiden i våre hender om å oppfordre politikerne og nordmenn til å velge tog fremfor fly.

– På 90-tallet gikk det fire togavganger fra Oslo til kontinentet om dagen på sommeren, mens nå går det bare én. Samtidig er det ofte både dyrere og vanskeligere å planlegge for en togtur enn en flyreise. Det er et politisk ansvar å sørge for at vi reiser miljøvennlig. Politikerne har sviktet, og nå vokser det frem en folkekrav for et bedre togtilbud, sier Anja Bakken Riise, leder for Framtiden i våre hender.

Flere artister ønsker å ta toget 

– Nærmere en tredjedel av vårt publikum sier at de av klimahensyn har kuttet én eller flere flyreiser i løpet av det siste året. I tillegg har flere norske artister i år annonsert at de vil slutte å fly. Dette er folk som vil ta toget bare det blir bedre tilrettelagt, sier Ingrid Kleiva Møller, miljøsjef for Øya.

Framtiden i våre hender og Øyafestivalen mener regjeringen må sørge for flere avganger til utlandet, flere sovevogner i Norge, at det skal bli enklere å planlegge og bestille togturer, og at det skal bli billigere å velge tog enn fly.

Framtiden i våre hender vil ha stand på årets Øyafestival besøk oss gjerne!