Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Slik kan du støtte skolestreikerne

24. mai er det nasjonal dag for skolestreik for klimaet i Norge. Men du trenger ikke å gå på skolen for å være med på moroa.

Foto: 350.org
Foto: 350.org

24. mai er det nasjonal dag for skolestreik for klimaet i Norge. Men du trenger ikke å gå på skolen for å være med på moroa.

Her er fem tips til deg som er litt for gammel, voksen, foreldre, besteforeldre, lærer eller bare vil heie på.

1. Spre budskapet

Greta Thunbergs budskap som startet disse protestene er enkel: Følg Parisavtalen for å hindre katastrofale klimaendringer, NÅ. Du kan vise støtte ved å denne dele oversikten som viser hvor arrangementer i Norge arrangeres slik flest mulig får mulighet til å bli med) . Kjenner du journalister eller politikere, tips dem om markeringen på ditt hjemsted. Følg med på Natur og Ungdom sin nettside og skolestreik for klima på Facebook. Del også gjerne disse tipsene og andre saker relatert til skolestreiken.

2. Snakk med barn og unge om skolestreik

Hvis du har barn eller ungdom i aktuell alder kan du si i klartekst at du støtter dem hvis de ønsker å streike for klima. Det er viktig at deltagelse skjer helt og fullt etter deres ønske og premisser. Mange vil kanskje engasjere seg på andre måter enn en streik, da kan du hjelpe til slik de får brukt engasjementet sitt på en måte som passer dem. Snakk gjerne også med andre foreldre eller skolen om tema. Elever kan be om politisk fravær for å delta, les mer om fravær i denne saken.

3. Hjelp til med det praktiske

Hvis du har en skolestreiker i dine rekker: Hjelp til å arrangere plakatverksted eller andre ting som trengs til aksjonsdagen.

4.  Møt opp som støtteapparat på aksjonsdagen

Har du mulighet så kan du møte opp som tilskuer når det foregår skolestreik: Ta med egen plakat og f. eks hjemmelagede muffins.

5.  Meld deg og dine inn i en miljøorganisasjon

Hvis miljøflammen blir tent i familien, så gjør det varig ved å spørre om barna vil bli med i Miljøagentene, eller ungdom i Natur og Ungdom. Kanskje også du som er litt eldre har blitt så inspirert at du vil melde seg inn i Fremtiden i våre hender klikk her, eller Naturvernforbundet, Greenpeace eller lignende.

Lykke til!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 35 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

Relaterte artikler