Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Vi skal redde maten i Arendal

I samarbeid med Too Good To Go og Blåkors, skal Framtiden i våre hender se hvor mye mat vi kan redde fra å havne i søpla under Arendalsuka.

To Good To go-sjef, Sophie Wiik, og leder i Framtiden i våre hender, Anja Bakken Riise skal samle inn overskuddsmaten til Arendalsuka.
To Good To go-sjef, Sophie Wiik, og leder i Framtiden i våre hender, Anja Bakken Riise skal samle inn overskuddsmaten til Arendalsuka.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

I samarbeid med Too Good To Go og Blåkors, skal Framtiden i våre hender se hvor mye mat vi kan redde fra å havne i søpla under Arendalsuka.

Globalt kastes 1/3 av all mat som produseres. Bare 1/4 av denne maten er nok til å mette de 700 millioner menneskene som sulter. Matsvinn er et alvorlig miljø- og fordelingsproblem. 

I Norge bidrar vi sterkt til denne statistikken. Vi kaster årlig 355.000 tonn mat som kunne vært spist. Dette skjer i alle ledd: hos dagligvarebutikkene, i store selskaper, hos forbrukerne og under/etter arrangementer. Arendalsuka er intet unntak. Mengden mat som blir til overs etter de over tusen arrangementene på Arendalsuka – og deretter havner i søpla – er altfor høy!

Gjennom hele uka skal vi samle inn så mye som mulig av overskuddsmaten fra så mange arrangementer som mulig og distribuere den ved matsvinn-standen vår på torget i Arendal, til lokale veldedige organisasjoner (Blåkors, Frelsesarmeen, IOGT),  og hvis det er noe til overs legges det inn i Too Good To Go-appen.

Mengden mat vi klarer å redde vil registreres fortløpende og bli visualisert på standen, samt publiseres på våre sosiale medier. Følg med på Twitter og Instagram

Om Framtiden i våre hender:

Framtiden i våre hender er Norges største miljø- og solidaritetsorganisasjon med over 30.000 medlemmer. Vi arbeider for etisk forsvarlig og miljøvennlig forbruk, hvor matkasting er en sentral del av arbeidet vårt. Vi jobber ut mot forbrukere, har samarbeid med kommuner og næringslivet.

Om Too Good To Go:

Too Good To Go er en storstilt redningsaksjon for overskuddsmaten. I tillegg til å drive en landsomfattende holdningskampanje for å redusere matsvinn i alle ledd av verdikjeden, er det også et praktisk verktøy, appen Too Good To Go. Appen kobler helt vanlige forbrukere opp mot spisesteder som har mat til overs. Maten bestilles via appen, og hentes ved stengetid. Slik slipper spisestedene å kaste mat, brukerne av appen får god mat til sterkt redusert pris, og vi skåner miljøet for enorme belastninger. Siden 2016 er over 1 million måltider reddet fra å havne i søpla gjennom Too Good To Go.