Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

MatVinn – ti kommuner med i kampen mot matsvinn

Framtiden i våre hender har i samarbeid med ti kommuner reddet tonnevis av mat fra søpla. Nå inviteres flere kommuner med på laget i vårt Matvinn-prosjekt.

Leder i Framtiden i våre hender, Anja Bakken Riise lager restemat med elever fra Asker på God Morgen Norge. Elevene har fått undervisning om matsvinn gjennom vårt MatVinn-prosjekt i samarbeid med Asker kommune.
Leder i Framtiden i våre hender, Anja Bakken Riise lager restemat med elever fra Asker på God Morgen Norge. Elevene har fått undervisning om matsvinn gjennom vårt MatVinn-prosjekt i samarbeid med Asker kommune.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Framtiden i våre hender har i samarbeid med ti kommuner reddet tonnevis av mat fra søpla. Nå inviteres flere kommuner med på laget i vårt Matvinn-prosjekt.

I prosjektet MatVinn jobber Framtiden i våre hender sammen med kommunene for å redusere matkastingen i Norge. Gjennom positive aktiviteter på folks hverdagsarenaer ønsker vi å øke engasjement og kunnskap om matsvinn og alt vi har å vinne på å kaste mindre mat. Vi flytter fokuset fra pekefinger til gevinster – fra matsvinn til MatVinn!

Redder mat på skolen og sykehjemmet

Ti kommuner har til nå blitt med i prosjektet, som innebærer aktiviteter i skoler og barnehager, på sykehjem, ungdomsklubber og integreringsarenaer, oppfølging av MatVinn-familier, tilbud om restematkurs, foredrag og aktiviteter for store og små på lokale arrangementer. Valg av aktiviteter og satsningsnivå tilpasses hver enkelt kommune. Til nå har MatVinn-kommunene reddet tonnevis med mat fra søpla, spart tusenvis av kroner og bidratt til kommunenes mål om reduserte klimautslipp!

Vil din kommune bli med? Ta kontakt med prosjektleder Elisabeth Riise Jenssen på elisabeth@framtiden.no

53 MatVinn-familier reddet over to tonn mat fra søpla

MatVinn-familiene er et eksempler på MatVinn-aktivitet i kommunene. Dette er helt vanlige familier som er nysgjerrige på hvor mye mat de faktisk kaster og hvordan de kan kaste mindre. De måler først svinnet, får oppfølging og tips fra Framtiden i våre hender og hverandre for å kaste så lite som mulig i løpet av en måned. Underveis deler de erfaringene seg i mellom og med lokalmedia for å inspirere andre til å gjøre små grep og på den måten spare penger og miljøet. Til nå har 53 familier deltatt og tilsammen klart å redde 2190 kg mat på et år.

Matsvinn på skolebenken i Asker

Asker kommune vedtok i 2016 et ambisiøst og viktig mål om å redusere matkastingen i kommunen med 30 % innen 2025. Fra 2017 har kommunen jobbet aktivt på flere områder for å nå dette målet, blant annet gjennom MatVinn-prosjektet i samarbeid med Framtiden i våre hender. Asker har satt særlig fokus på arbeid i skolene. Alle 9.-klassingene i kommunen har fått tilbud om MatVinn-undervisning fra Framtiden i våre hender, hvor målet er at elevene gjennom teori, diskusjon og praktisk matlaging blir trygge i vurderingen av matvarer og opplever at de kan bidra positivt for mindre matsvinn. Skolesatsningen og de andre MatVinn-aktivitetene i Asker har ført til resultatet: På under to år er matkastingen redusert med 2,2 kg per innbygger, fra 38,9 kg i 2016 til 36,7 kg i 2018.

I andre kommuner har vi samlet lærere i Mat og Helse og andre relevante fag til MatVinn-workshops.

Vil din kommune bli med?

Ta kontakt med prosjektleder Elisabeth Riise Jenssen på elisabeth@framtiden.no  Mob 990 00 713

 Bilde av kontakten

Disse kommunene er med på prosjektet;

  • Asker
  • Fredrikstad
  • Ski
  • Kristiansand
  • Halden
  • Sarpsborg
  • Oslo
  • Tromsø
  • Bærum
  • Trondheim