Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Regjeringen vurderer forbud mot plastbestikk

Framtiden i våre hender er glade for at Regjeringen nå utreder tiltak mot plastforsøpling. Et forbud mot unødvendig engangsplast som bestikk, ballonger og q-tips, er blant forslagene som vurderes. 

Framtiden i våre hender er glade for at Regjeringen nå utreder tiltak mot plastforsøpling. Et forbud mot unødvendig engangsplast som bestikk, ballonger og q-tips, er blant forslagene som vurderes. 

Det er Klima- og miljødepartementet som ber Miljødirektoratet om å utrede tiltak som f. eks. forbud av enkelte plastartikler, og bruk av mer miljøvennlige alternativer. 

– Dette er veldig gode nyheter! Plastforsøpling er en av de store miljøutfordringene verden står ovenfor, og er til stor skade for sårbart dyreliv og økosystemer. Å bli kvitt engangsartikler i plast, som vi vet at fort ender opp i naturen, er et riktig steg på veien for å hindre plast på avveie, sier leder i Framtiden i våre hender Anja Bakken Riise. 

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) skriver i en pressemelding at engangsartikler av plast er en betydelig del av problemet. 

– Både i Norge og i Europa finner vi engangsbestikk, sigarettfiltre, matemballasje, ballonger, bomullspinner og andre engangsartikler langs strendene. Mye av dette er helt unødvendig plastbruk, og må fases ut. Klima- og miljødepartementet har derfor bedt Miljødirektoratet om å utrede hvilke virkemidler som kan utløse en rask reduksjon i bruk av ulike engangsartikler. Dette vil supplere den dialogen jeg allerede har med næringslivet, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V). 

Tempoet må opp 

Selv om Anja Bakken Riise er fornøyd med at utredningen nå starter, mener hun at tempoet må opp, både i Regjeringen og næringslivets innsats.  

– Det er ingen grunn til å vente, allerede nå kan bedrifter starte utfasingen av plast i engangsartikler til andre mer bærekraftige materialer. Samtidig oppfordrer vi klima- og miljøministeren til å la utredningsarbeidet gå raskt, og at tiltak som reduserer plastforbruket er på plass så fort som overhodet mulig. Dette haster, avslutter Bakken Riise. 

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -