Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Ekspertutvalg starter utredning av etikklov

Regjeringen har nå satt ned et ekspertutvalg som skal se på nytteverdien av en lov om etikkinformasjon og hvordan loven bør se ut. 

Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Regjeringen har nå satt ned et ekspertutvalg som skal se på nytteverdien av en lov om etikkinformasjon og hvordan loven bør se ut. 

 

24 000 skrev under Framtiden i våre henders kampanje for å opprette en ettikklov. Nå skal Regjeringen utrede loven som skal gi forbrukerne rett til å vite hvordan f.eks klær er produsert. 

– Et viktig fremskritt på veien mot etikklov! Arbeidet med IKEA som ikke vil åpne sine leverandørlister eller skrive under på sikkerhetsavtalen i Bangladesh viser behovet for at vi får på plass en etikklov, sier Anja Bakken Riise, leder i Framtiden i våre hender.

Utvalget består av fra jurister, forskere, arbeidstakerorganisasjoner, arbeidsgiverorganisasjoner, næringsliv, interesseorganisasjoner samt flerpartinitiativet Initiativ for Etisk Handel. Tidligere leder for Etikkrådet for oljefondet og i dag leder for OECDs kontaktpunkt, Ola Mestad, skal lede arbeidet.

– Vi er veldig glade for at så mange dyktige folk er samlet i utvalget, selv om vi gjerne skulle sett at sivilsamfunnet også var representert. Sivilsamfunnsorganisasjoner har høy kompetanse på feltet, har et eget perspektiv og et annet kontaktnettverk enn de andre aktørene, sier Riise.

Utvalget skal levere sin rapport senest i desember 2019. 

– Det er lett å bli utålmodig, men det tar lang tid å forberede nye lover. Vi håper utvalget bruker tiden godt, blant annet til å innhente informasjon fra ulike aktører, særlig sivilsamfunnsorganisasjoner og fagforeninger i land med stor vareproduksjon til det norske markedet, sier Riise.