Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Museskritt mot et mer fornybart oljefond

Regjeringen åpner døra på gløtt for at oljefondet skal få investere mer i fornybart. - For lite og for tregt, sier leder i Framtiden i våre hender, Anja Bakken Riise. 

Regjeringen åpner døra på gløtt for at oljefondet skal få investere mer i fornybart. - For lite og for tregt, sier leder i Framtiden i våre hender, Anja Bakken Riise. 

– Det er en god klimanyhet. Men Stortinget må sørge for at dette skjer i større omfang, og at dette ikke blir nok en langdryg prosess som ender med å ikke åpne for unotert infrastruktur, sier Anja Bakken Riise, leder i Framtiden i våre hender.  

Behovet for investeringer i fornybar energi er stort dersom vi skal nå målene i Paris-avtalen, og de må skje nå for at vi ikke skal låse oss til høye klimagassutslipp i årene fremover. Forslaget fra regjeringen innebærer å åpne for at oljefondet skal kunne investere i unotert infrastruktur, men innenfor de såkalte miljømandatene som utgjør under en prosent av fondet.  

– Dette er som museskritt å regne og alt for lite, om oljefondet faktisk skal få investere i framtidens energiløsninger. Som verdens største statlige sparegris kan oljefondet utgjøre en enorm forskjell for å flytte investeringer over i morgendagens energiløsninger, som sol og vind, sier Bakken Riise.  

– De aller fleste store fornybar-prosjektene er ikke på børs. Derfor haster det å gi oljefondet lov til å investere i fornybar infrastruktur som ikke er på børs, slik oljefondet selv ønsker, sier Bakken Riise. 
Dette vil også være god butikk. Oljefondet og stadig flere finanseksperter mener at det å investere i unotert infrastruktur vil være økonomisk smart for oljefondet.  

– Finansminister Siv Jensen har all mulig grunn til å sove godt om natten når felleskapets formue i fremtiden investeres i fremtidens energiløsninger, sier Bakken Riise 

Kontaktinformasjon:  
Anja Bakken Riise, leder i Framtiden i våre hender  
Ingrid Stolpestad, fagrådgiver i Framtiden i våre hender 99364696.