Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Flere muligheter for klimalederskap fra Solberg

Framtiden i våre hender mener det er flere åpninger for godt klimalederskap i regjeringsplattformen.  

Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen
Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen

Framtiden i våre hender mener det er flere åpninger for godt klimalederskap i regjeringsplattformen.  

– Solberg II vil måles på om klimagassutslippene faktisk går ned, og om det vil lønne seg for folk flest å ta de miljøvennlige valgene. Der gjenstår det mye, og vi har høye forventninger til fortsettelsen, sier Anja Bakken Riise, leder i Framtiden i våre hender.

– Venstre skal ha ros for å ha vernet Lofoten og andre sårbare områder. Men dette kan fort bli en klimapolitisk dråpe i havet om oljelobbyen får fritt leide til å bore nesten alle andre steder. 

– Skal Norge virkelig bidra til å nå målene i Paris-avtalen burde den nye Solberg-regjeringa stanset all leting etter ny og klimaskadelig olje. Det nordmenn og verden trenger er trygge, fremtidsrettede jobber og ren energi, ikke dyr norsk olje.

–  Et ekte grønt skatteskifte kan ikke lenger bare være forbeholdt rike Tesla-eiere. Det er skuffende at den nye Solberg-regjeringa ikke gjør de miljøvennlige valgene til det beste for lommeboka på flere områder. For eksempel må buss og tog bli billigere enn bil og fly, grønnsaker må bli billigere enn kjøtt, og det må bli billigere å reparere enn å kjøpe nytt.  

– At regjeringa nå åpner døra for å investere oljefondet i fornybar energi i tråd med anbefalingene til en rekke finanseksperter er bra. Dette er fornuftig finansielt og for verden som trenger mer ren energi.

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -