Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

#DetKlerDeg

7 - 9. september i Oslo kan du kjøpe secondhand-klær og få klærne gratis omsydd av skreddere fra Fretex. Den omreisende pop-up butikken er et samarbeid mellom Framtiden i våre hender Forbrukerrådet og Fretex.

Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

7 - 9. september i Oslo kan du kjøpe secondhand-klær og få klærne gratis omsydd av skreddere fra Fretex. Den omreisende pop-up butikken er et samarbeid mellom Framtiden i våre hender Forbrukerrådet og Fretex.

På bruktmarkedet kan også lære om miljøbelastningen knyttet til klær og få innblikk i livs- og arbeidsforholdene til noen av de menneskene som syr klærne som selges i norske klesbutikker.

Åpent torsdag til fredag

Pop-up’en befinner seg i Skippergata 22 i Oslo. Den holder åpent klokken 11.00 – 21.00 på torsdag og klokken 11.00 – 18.00 på fredag og lørdag. Klokken 19.00 på torsdag kan du komme og høre Framtiden i våre hender, Forbrukerrådet og Fretex snakke om etikk og mer bærekraftig mote.

Facebook-event her

Vinn en symaskin

Ta et bilde av et plagg du har reparert, sydd om eller kjøpt brukt. Merk det med #detklerdeg og legg det ut åpent på Instagram, Facebook eller Twitter, så blir du med i trekningen av en symaskin.

Om vårt arbeid med etisk klær

Framtiden i våre hender har i mange år bidratt til å sette søkelys på miljøkonsekvensene ved klesproduksjon og på tekstilarbeidernes situasjon. Blant annet stod vi bak ideen og bidro faglig til realitydokumentaren «Sweatshop – Dødsbillig Mote», vist på Aftenposten web-TV. Serien har hatt over 10 millioner visninger og høstet stor oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt. Sweatshop vant også Gullruten i 2015. Se Sweatshop-episodene her.

Syria

Vi har også hatt fokus på hvordan syriske flyktninger utnyttes i tekstilindustrien i Tyrkia, og har blant annet saumfart hva Gina Tricot, Cubus og H&M gjør for å sikre at flyktningene har anstendige arbeidsvilkår.

Åpenhet

Et annet stort problem er kleskjedenes manglende åpenhet om hvor og hvordan produksjonen av klær og sko foregår. Nylig gav Framtiden i våre hender ut en rapport som viser at kleskjeden Bestseller produserer sine klær under svært dårlige arbeidsforhold. Vi har imidlertid også bidratt til at mange kles- og skokjeder nå forteller hvor deres produksjon foregår. Se vår liste over hvilke selskaper som har åpnet opp – og hvilke som fortsatt driver med hemmelighold

Miljø

Et annet sentralt tema for Framtiden i våre hender er de miljømessige konsekvensene av dagens klesforbruk. Klesproduksjon innebærer blant annet en rekke giftige kjemikalier, stort vannforbruk og høye klimagassutslipp. Et redusert forbruk av nye klær og sko, er derfor viktig. I disse artiklene kan du lese mer om hvordan du kan minske miljø- og klimafotavtrykket til klærne dine:
Slik blir klærne dine mer miljøvennlige.

Slik får du klede og sko til å vare lenger.

Miljøbevisst klesvask