Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Ny leder i Norges største miljøorganisasjon

Anja Bakken Riise (29) blir ny leder i Framtiden i våre hender.
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Anja Bakken Riise (29) blir ny leder i Framtiden i våre hender.

Bakken Riise har vært leder i Studentene og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond (SAIH) og rådgiver i Framtiden i våre hender. Det siste året har hun jobbet som byrådssekretær for Oslos miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG).

– Mens klimakrisen blir mer og mer alvorlig, sier reklamene at du kan ta tre og betale for to, kjøpe mer, fly mer, og tenke mer på deg selv, så får du det så mye bedre. Det sier meg at vi trenger en motvekt som Framtiden i våre hender, sier Anja Bakken Riise.

– Framtiden i våre hender viser gang på gang at vanlige folk kan være med å få til store endringer. Vi fikk Oljefondet til å slutte med sine klimafiendtlige kullinvesteringer, nå følger banker og investorer over hele verden etter, sier Bakken Riise.

Den nye lederen sammenlikner norsk og svensk miljøbevegelse og er opptatt av den enorme forskjellen i størrelse. Hun vil jobbe aktivt for at FIVH skal få flere medlemmer.

– Det er mulig å gjøre verden til et bedre sted, men vi er avhengig av at flere folk engasjerer seg. I dag har Framtiden i våre hender 26.000 medlemmer. Samtidig har Naturskyddsforeningen i Sverige 226.000. En så stor forskjell kan vi ikke være bekjent av, sier en offensiv Bakken Riise.

Styreleder i Framtiden i våre hender, Anne Skranefjell, er svært godt fornøyd med ansettelsen:

– Vi er svært glade for at Anja Bakken Riise har takket ja til å bli leder hos oss. Framtiden i våre hender vokser både i innflytelse og i størrelse. Med henne ved roret, vil FIVH kunne løfte miljøkampen og kampen for global rettferdighet høyere på dagsorden, sier Skranefjell.

Anja Bakken Riise vil formelt tiltre i august 2017.

Pressekontakt
Anja Bakken Riise: 454 38 349