Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Kutt i norsk kjøttproduksjon kan hjelpe miljø, selvforsyning og global matsikkerhet. (Foto: Colourbox)

Kjøttkutt hjelper miljø, selvforsyning og matsikkerhet

Ved å produsere og spise mindre kjøtt, vil vi gjøre oss mindre avhengig av importert mat og kraftfôr fra utlandet. I tillegg frigjør det jordbruksareal i utlandet, reduserer klimagassutslipp og nedhogging av regnskog, ifølge en rapport fra Framtiden i våre hender.

Ved å produsere og spise mindre kjøtt, vil vi gjøre oss mindre avhengig av importert mat og kraftfôr fra utlandet. I tillegg frigjør det jordbruksareal i utlandet, reduserer klimagassutslipp og nedhogging av regnskog, ifølge en rapport fra Framtiden i våre hender.

Rapport

Tittel: Tre for prisen av en
Forfatter: Liv Thoring
Utgitt år: 2016
Utgiver: Framtiden i våre hender
Last ned

I rapporten har vi undersøkt to scenarier:

  • Velger vi i hovedsak å produsere mer kraftfôr selv, kan selvforsyningsgraden øke med 5 prosent.
  • Velger vi derimot å produsere både mer kraftfôr og mer menneskemat, kan selvforsyningsgraden øke med hele 19 prosent. Men da må vi være villige til å spise mer havre og bygg til erstatning for importert hvete og ris, og i tillegg må forbruket av norske poteter, grønnsaker og belgvekster øke.

Les mer i nettsaken om rapporten her