Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Stortinget kan gjøre det lettere å være etisk forbruker

Framtiden i våre henders krav om ny etikklov er nå fremmet som forslag i Stortinget. En etikklov kan gi rett til informasjon om arbeidsforholdene bak produkter som klær og sko. 

 Foto: Creative commons: Stortinget/Vidar M. Husby.
Foto: Creative commons: Stortinget/Vidar M. Husby.

Framtiden i våre henders krav om ny etikklov er nå fremmet som forslag i Stortinget. En etikklov kan gi rett til informasjon om arbeidsforholdene bak produkter som klær og sko. 

 

Stortingsrepresentantene Geir Jørgen Bekkevold (KrF), Une Aina Bastholm (MDG) og Anne Tingelstad Wøien (Sp) fremmet forslaget om at regjeringen skal se på muligheten for en slik lov i Stortinget i dag.

Til nå har 7672 personer skrevet under på Framtiden i våre henders kampanje for å få på plass en etikklov.

- Dette er et viktig første skritt i retning av å få innført en etikklov. Åpenhet er avgjørende for å ta tak i de utfordringene som finnes i produksjonen av f. eks sko og klær. Det haster å få gjort noe, så vi forventer at Regjeringen følger opp, sier Leder i Fremtiden i våre hender, Arild Hermstad.

Forslaget skal behandles i løpet av våren og ved å skrive under kan du bidra til at det blir flertall for forslaget i Stortinget. Signer vår kampanje for en etikklov

Hva er etikklov?

En etikklov kan gjøre at klesmerket blir lovpålagt å gi informasjon om arbeiderne fikk en anstendig lønn, rett til å organisere seg, eller om de har tilstrekkelig sikkerhetsutstyr og et sunt arbeidsmiljø. Her kan du lese mer om vårt forslag til etikklov 

Lignende lov gjorde palmeoljekampanjen mulig.

Fra før av finnes det en Miljøinformasjonslov,  som har hatt stor betydning for gjennomslag i en rekke viktige miljøsaker i Norge som for eksempel Regnskogfondet og Grønn Hverdags palmeoljekampanje. Kampanjen førte til en 2/3 reduksjon i palmeoljeforbruket i Norge på ett år. Uten en loven hadde bedriftene neppe delt informasjon om palmeoljeinnholdet i produktene de førte, og da hadde hele grunnlaget for kampanjen falt bort.

På samme måte vil en etikklov kunne bidra til å avdekke hva som ligger bak produktet for å bidra til at det blir lettere å ta etiske valg som forbruker.

Signer vår kampanje for en etikklov

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!