
En av fire vil spise mindre kjøtt


I en spørreundersøkelse Sentio har gjennomført for Nationen, oppgir 23 prosent – nesten én av fire – at de vil spise mindre rødt kjøtt i 2016. Og det stopper ikke der: I rapporten «Kjøttets tilstand 2015», ser vi at nordmenns forbruk er på vei ned. Fra 2013 tl 2014 er nedgangen på tre prosent, til sammen 1,6 kilo pr innbygger.
God utvikling
Framtiden i våre hender har i en årrekke jobbet for at nordmenn skal redusere sitt kjøttforbruk. Leder Arild Hermstad gleder seg over utviklingen: - Vi mener nå at vi kan se en endring i befolkningen. Nordmenn ser nå klimaendringene i praksis og forstår at vår måte å leve på ikke er bærekraftig.
Store klimagassutslipp
Utslippet fra kjøttlandbruket står for om lag 14,5 prosent av de globale klimagassutslippene gjennom husdyr som raper metangass. Det er en gass som er 26 ganger sterkere enn CO2.I USA har kjøttforbruket falt over flere år, og mye tyder på at resten av verden vil komme etter. Den profilerte klimatalsmannen, professor Nicholas Stern, tror kjøttindustrien kan oppleve noe av det samme som tobakksindustrien allerede har opplevd, nemlig en omdømmekrise.

Bli med på tidenes klimadugnad!
Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.
Bli med!Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!