Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Gir opp søndagsåpne butikker

- Flott julegave til miljøet, sier Arild Hermstad.
Erna Solberg får ikke gjennom sitt forslaget om søndagsåpne butikker. Arild Hermstad håper Høyre vil slutte å bruke energi på å snikinnføre søndagsåpne butikker på andre måter. Foto: Zero
Erna Solberg får ikke gjennom sitt forslaget om søndagsåpne butikker. Arild Hermstad håper Høyre vil slutte å bruke energi på å snikinnføre søndagsåpne butikker på andre måter. Foto: Zero
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
- Flott julegave til miljøet, sier Arild Hermstad.

Under dagens pressekonferanse informerte Erna Solberg at Regjeringen gir opp forslaget om søndagsåpne butikker.

- Det er noen saker vi ikke får flertall på Stortinget for. Vi får ikke gjennom vårt standpunkt om søndagsåpne butikker, sa Solberg til Aftenposten.

Leder i Framtiden i våre hender Arild Hermstad gleder seg over de gode nyhetene. 

 – ...spesielt lettende at Erna erkjenner nederlag i denne saken

Arild Hermstad Leder Framtiden i våre hender  (Foto: Jon Skille Amundsen)

- Det er veldig bra at Regjeringen kvitter seg med et forslaget som ingen vil ha. Det er også en julegave til miljøet. En av de viktigste grunnene for å holde butikkene stengt er klimabelastningen. Åpne butikker en ekstra dag ville ført til mer utslipp fra transporten og energi. Men viktigst er at det ville økt forbruket. Vi trenger lavere forbruk og lavere utslipp hvis vi skal nå målene i den nye klimaavtalen, sier Hermstad.

Forslaget om søndagsåpne butikker har skapt massivt folkelig engasjement og skapte ny rekord i antall høringssvar til Kulturdepartementet. Idretten, fagbevegelsen, næringslivet og miljøbevegelsen har alle ytret motstand mot søndagsåpne butikker.

- Jeg hevet øyenbrynene da jeg hørte den nylig påtroppende kulturministeren Linda Hofstad Helleland (H) uttalte at hun ”ikke ser mange fakkeltog mot søndagsåpne butikker”, etter en slik massiv motstand mot et forslag som vi her har sett. Derfor var det spesielt lettende at Erna erkjenner nederlag i denne saken. Jeg håper at Høyre vil slutte å bruke energi på å snikinnføre søndagsåpne butikker på andre måter fremover,  avslutter Hermstad.

Regjeringen har signalisert at selv om de ikke får til full søndagsåpning, jobbes det for en liberalisering av regelverket som vil føre til mer åpne butikker på søndager.
Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -