Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Støtt arbeidet vårt for en grønn framtid
Framtiden i våre hender jobber for etisk og miljøvennlig forbruk.
Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Vi bidrar til endring ved å spre kunnskap og finne løsninger.

Hvordan bidra til bedre arbeidsforhold?

Vil du vite at varene du kjøper er produsert under etiske forhold, av arbeidere med verdige arbeidsvilkår og en lønn de kan leve av? Her er noe av det DU kan du gjøre for å legge press på næringsliv og myndigheter.
Lappeaksjon i butikker på FIVHs landssamling september 2015 (Foto: Janne Listhaug)
Lappeaksjon i butikker på FIVHs landssamling september 2015 (Foto: Janne Listhaug)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Vil du vite at varene du kjøper er produsert under etiske forhold, av arbeidere med verdige arbeidsvilkår og en lønn de kan leve av? Her er noe av det DU kan du gjøre for å legge press på næringsliv og myndigheter.

Å utøve forbrukermakt ved å velge etiske produkter i markedet sender viktige signaler til næringslivet, men vel så viktig er det at man også mobiliserer aktivt for å påvirke næringsliv og myndigheter til stadige forbedringer. Det kan gjøres på mange måter, og nivåer av involvering. Her er noen tips.   

Del kampanjevideoen, og bli medlem
i Framtiden i våre hender. Vi jobber målrettet for å bedre arbeidsdagen for de som gjør Norge billigere, og det aller enkleste du kan gjøre er å støtte dette arbeidet.

Signer vår nye kampanje for en etikklov, og del med dine venner. Framtiden i våre hender arbeider politisk for en ny lov som pålegger de store merkevarene å gi innsyn i arbeidsforholdene. Dette vil gjøre det er lettere å legge press på selskapene som ikke produserer etisk. Vi kan sammenligne dette med den allerede eksisterende Miljøinformasjonsloven. Større åpenhet har f.eks. bidratt til en 2/3 reduksjon av det norske forbruket av palmeolje i løpet av ett år.

Vis ditt engasjement ved å ta en selfie med denne lappen (lokallag har fått den tilsendt, pdf kan også printes ut). og legg ut på sosiale medier med emneknagg #TilHvilkenPris. (Se bildene fra emneknaggen på Instagram her) Både merkevarekjedene, og politikere er opptatt av sitt omdømme, og jo flere som flagger engasjementet sitt offentlig, jo større sjanse for at de endrer sin praksis. Etter omfattende press fra forbrukere og organisasjoner gikk f.eks. H&M ut offentlig i 2013 la frem en ny plan for hvordan de skal innføre levelønn for tekstilarbeiderne. Et annet eksempel er Norrøna, som etter en massiv Facebookstorm valgte å stanse bruken av antibakterielt sølv i klær.

Oppfordre dine lokale Stortingsrepresentanter til å fremme etikkloven, ved å ta direkte kontakt med han/henne, eller gjennom å skrive et leserbrev eller en kronikk i lokalavisen. For mer informasjon om hvordan drive lobbyarbeid lokalt, se her.

Gjennomfør en kreativ aksjon eller stunt i bybildet for å skape oppmerksomhet om hvem som gjør Norge billigere, og hvilke forhold de arbeider under. Inviter med lokale medier til å dekke aksjonen. Det er bare fantasien som setter grenser. Har du lyst til å gjennomføre noe? Hovedkontoret hjelper deg gjerne med tips. Ta kontakt med oss på sandra@framtiden.no.

Ta kontakt med ditt lokallag. Kanskje planlegger de allerede en aksjon i din by. Finnes det ikke et Framtiden i våre hender lokallag der du bor, og du kunne tenke deg å starte opp ett hjelper vi deg gjerne i gang. Ta kontakt med sandra@framtiden.no. 

For konkrete tips om etisk forbruk, se f.eks. denne saken om grønne og etiske mobilvalg, og følg med på våre nettsider som vil oppdateres løpende fremover.
Aktuelle videoer

Aktuelle videoer

Det viktigste rommet

Myteknusing

Ta det helt med ro...

Vegetarskrekk