Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Vet du hvem som laget mobiltelefonen din?

De er fra Kina, jobber ekstremt lange arbeidsdager og får dårlig betalt.

Foto: CC Malaqa
Foto: CC Malaqa
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

De er fra Kina, jobber ekstremt lange arbeidsdager og får dårlig betalt.

Mobiltelefonene våre har blitt bedre og bedre. Det samme kan vi ikke si om arbeidsforholdene i produksjonen i Kina. De siste to årene er det dokumentert en rekke kritikkverdige arbeidsforhold i fabrikkene som produserer telefoner for blant andre Samsung og Apple.

Arbeidere får rundt 15 kroner timen, og jobber 12 timer hver dag unntatt søndag. I tillegg kommer uakseptabelt overtidspress, bruk av mindreårige arbeidere, farlige kjemikalier og ulykker. 

Rike merkevarer – fattige arbeidere

Selskap som Apple har skyhøy profitt, mens lønningene til fabrikkarbeiderne utgjør så lite som 0,5 % av utsalgsprisen. Merkevarene kunne enkelt betalt en lønn det er mulig å leve for uten å øke prisen på telefonen.

Vil du vite om det du kjøper er produsert på en etisk forsvarlig måte? Signer kampanjen her!

Avsløringer om iPhone

Framtiden i våre hender har i et samarbeid med organisasjonen China Labour Watch kommet oss inn på en av fabrikkene som lager iPhone 6. Lave lønninger, seks dagers arbeidsuke, obligatorisk overtid og manglende sikkerhet er virkeligheten for de som lager den nye iPhone 6s. Les mer

Krev ny lov for mer etiske produkter

Framtiden i våre hender krever en ny etikklov, som gir deg som kunde rett til å vite hvilke forholdene varene du kjøper er laget under. Signer kampanjen vår, og les mer om våre avsløringer og bakgrunnsartikler om mobiltelefoner, klær og sko. Signer kampanjen her!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -