Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

En gavepakke fra Venstre til Olaf Thon

Ved å støtte søndagsåpne butikker har Venstre sveket miljøet og prioritert Norges rikeste, sier Arild Hermstad i Framtiden i våre hender.
Foto: Jon Skille Amundsen
Foto: Jon Skille Amundsen
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Ved å støtte søndagsåpne butikker har Venstre sveket miljøet og prioritert Norges rikeste, sier Arild Hermstad i Framtiden i våre hender.

Dersom Venstre gir støtte til  søndagsåpne butikker, betyr det at partiet har sveket miljøet og prioritert Norges rikeste, sier Arild Hermstad i Framtiden i våre hender.

Regjeringen går i dag inn for søndagsåpne butikker og ligger an til å få støtte fra Venstre slik at kommunene får muligheten til å åpne shoppingsentrene på søndager

Venstre bidrar med sin støtte til dette forslaget til å sende miljøregningen til våre etterkommere.

Arild Hermstad Framtiden i våre hender
I dag offentligjorde kulturminister Torhild Widvey at regjeringen ønsker å gi kommunene anledning til å ha søndagsåpne butikker.

– Et allerede kvelende kommersielt press blir med dette enda sterkere, det uthuler andre verdier som livskvalitet, friluftsliv og miljøansvar for å tekkes Olav Thon og noen få andre eiere av shoppingsentre i Norge.

Framtiden i våre hender er spesielt bekymret for kjøpesentrene, som vil øke omfanget av shopping av klær og forbruksprodukter.

– Venstre bidrar med sin støtte til dette forslaget til å sende miljøregningen til våre etterkommere, - kun for å tekkes noen prinsippryttere i partiet og noen av landets rikeste forretningsdrivende.

Framtiden i våre hender ber Venstre om å si nei til begge forslagene fra regjeringen for å stoppe en lovendring som vil unngå å dytte norske forbrukere enda et steg i retning av overforbruk og shoppingkultur.

Framtiden i våre hender mener at de reglene som allerede i dag uthuler søndagsfreden bør reverseres. Det gjelder både Brustadbua og praksisen med byggevareforretninger som holder åpent søndager, under dekke av å være hagesentre bør stenges av hensyn til miljøet.

Kontakt leder: Arild Hermstad: 98 03 67 62
Pressebilder: http://www.framtiden.no/pressbilder-av-arild-hermstad.html

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!