Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Sweatshop - Dødsbillig Mote er nominert til ”Gullruten”

WebTV-serien om de tre norske ungdommenes møte med tekstilsektoren i Kambodsja kjemper om den gjeveste prisen i norsk tv-bransje - “Gullruten” og er nominert i kategorien beste reality.  Det ble klart under Gullrutens pressekonferanse i dag.

Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

WebTV-serien om de tre norske ungdommenes møte med tekstilsektoren i Kambodsja kjemper om den gjeveste prisen i norsk tv-bransje - “Gullruten” og er nominert i kategorien beste reality.  Det ble klart under Gullrutens pressekonferanse i dag.

– Det er en strålende nyhet, sier leder i Framtiden i våre hender, Arild Hermstad. – Vi opplever det som en anerkjennelse av arbeidet til alle som har jobbet med serien, og vi er naturlivis stolte av vårt bidrag, sier han.

Et vellykket samarbeidsprosjekt

Det var i januar i fjor at Aftenposten, Framtiden i våre hender og produksjonselskapet Lopta AS, sendte tre norske ungdommer til Kambodsja for å møte tekstilarbeiderne som syr klær for de store internasjonale kleskjedene. Resultatet ble WebTV-serien Sweatshop-Dødsbillig Mote som har vært en braksuksess både hjemme i Norge og internasjonalt.

Over 800 000 nordmenn har sett de norske ungdommenes møte med tekstilarbeideres virkelighet. Over 2,8 millioner har sett versjonen med engelske tekster. Den 9.mai kniver serien om Gullruten-pris for beste reality, mot serier som Sofa, Jegertvillingene og Adils dansere.

Hermstad tror det er flere grunner til at Sweatshop har blitt nominert:

– Serien har vært en vekker for mange som ikke var klar over at tekstilarbeiderne i lavkostland som Kambodsja betaler dyrt for våre billige klær. Denne oppvåkningen skal ungdommene ha mye av æren for, de lot oss komme tett på frustrasjonen og avmakten de opplevde i møte med arbeiderne. Lopta AS har dessuten gjort en fantastisk jobb med produksjonen, serien er rett og slett fin å se på, sier Hermstad

Lykkelig og sjokkert

Deltaker Frida Ottesen var tilstede på dagens pressekonferanse på Hotel Royal Christiania da nyheten om nominasjonen ble kjent. — Det er stort! Jeg håper at det kan bidra til at enda flere ser serien og engasjerer seg så vi kan skape forandring, avslutter Ottesen.

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!