Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

(Illustrasjon: Istockphoto)

Resistente bakterier påvist i norsk svin

Den farlige MRSA-bakterien er påvist i en svinebesetning i Nord-Trøndelag. Nok en grunn til at kjøttforbruket må ned, mener Framtiden i våre hender.

(Illustrasjon: Istockphoto)
(Illustrasjon: Istockphoto)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Den farlige MRSA-bakterien er påvist i en svinebesetning i Nord-Trøndelag. Nok en grunn til at kjøttforbruket må ned, mener Framtiden i våre hender.

Mattilsynet har avdekket antibiotikaresistente staflykokker - MRSA - i en svinebesetning i Nord-Trøndelag. Nå skal hele besetningen på 3.000 dyr slaktes. Mattilsynet venter også på prøvesvar fra ytterligere 16 besetninger i Trøndelag og Nord-Norge, melder NRK

MRSA-bakterien er resistent mot en rekke typer antibiotika, og kan være farlig for mennesker med svekket helse. I Danmark, der MRSA-bakterien er mer utbredt, har flere griserøktere dødd etter å ha blitt smittet. 

– Vi må spise mindre kjøtt

Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender, er bekymret for utviklingen. 

– I Danmark er MRSA-bakterien ute av kontroll. Tanken på at vi kan få lignende tilstander i Norge er skremmende. Den enkleste løsingen på problemet er mindre industrialisert kjøttproduksjon, sier Arild Hermstad, og etterlyser tiltak for et grønnere kosthold.


Sammen kan vi oppnå flere seire. Bli medlem i Framtiden i våre hender!

– Spredning av sykdomsbakterier er en av flere risikofaktorer ved høyt kjøttforbruk. I tillegg er kjøttproduksjon klimaskadelig, og beslaglegger enorme arealer, både i Norge og i utlandet. Dessuten spiser vi langt mer kjøtt enn kostholdsrådene anbefaler.

– Både for folkehelsa og miljøet ville det vært en stor fordel om vi spiste mindre kjøtt, avslutter Arild Hermstad.


Les også:
Kjøttfrie matoppskrifter
Findus satser på kjøttfrie middager
Kjøttfri dag = 200.000 færre biler
Vi spiser 4 kvadratmeter regnskog i året

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!