Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

(Illustrasjon: Istockphoto)

Resistente bakterier påvist i norsk svin

Den farlige MRSA-bakterien er påvist i en svinebesetning i Nord-Trøndelag. Nok en grunn til at kjøttforbruket må ned, mener Framtiden i våre hender.

(Illustrasjon: Istockphoto)
(Illustrasjon: Istockphoto)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Den farlige MRSA-bakterien er påvist i en svinebesetning i Nord-Trøndelag. Nok en grunn til at kjøttforbruket må ned, mener Framtiden i våre hender.

Mattilsynet har avdekket antibiotikaresistente staflykokker - MRSA - i en svinebesetning i Nord-Trøndelag. Nå skal hele besetningen på 3.000 dyr slaktes. Mattilsynet venter også på prøvesvar fra ytterligere 16 besetninger i Trøndelag og Nord-Norge, melder NRK

MRSA-bakterien er resistent mot en rekke typer antibiotika, og kan være farlig for mennesker med svekket helse. I Danmark, der MRSA-bakterien er mer utbredt, har flere griserøktere dødd etter å ha blitt smittet. 

– Vi må spise mindre kjøtt

Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender, er bekymret for utviklingen. 

– I Danmark er MRSA-bakterien ute av kontroll. Tanken på at vi kan få lignende tilstander i Norge er skremmende. Den enkleste løsingen på problemet er mindre industrialisert kjøttproduksjon, sier Arild Hermstad, og etterlyser tiltak for et grønnere kosthold.


Sammen kan vi oppnå flere seire. Bli medlem i Framtiden i våre hender!

– Spredning av sykdomsbakterier er en av flere risikofaktorer ved høyt kjøttforbruk. I tillegg er kjøttproduksjon klimaskadelig, og beslaglegger enorme arealer, både i Norge og i utlandet. Dessuten spiser vi langt mer kjøtt enn kostholdsrådene anbefaler.

– Både for folkehelsa og miljøet ville det vært en stor fordel om vi spiste mindre kjøtt, avslutter Arild Hermstad.


Les også:
Kjøttfrie matoppskrifter
Findus satser på kjøttfrie middager
Kjøttfri dag = 200.000 færre biler
Vi spiser 4 kvadratmeter regnskog i året

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 38 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

- Annonse -