Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Findus satser på kjøttfrie middager

Findus løfter fram kjøttfri ferdigmatserie etter press fra Framtiden i våre hender og norske forbrukere. 

Snart blir det lettere å finne vegetariske middagsretter i butikkene. Det er godt nytt for miljøet. (Foto: Quorn.co.uk, Findus)
Snart blir det lettere å finne vegetariske middagsretter i butikkene. Det er godt nytt for miljøet. (Foto: Quorn.co.uk, Findus)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Findus løfter fram kjøttfri ferdigmatserie etter press fra Framtiden i våre hender og norske forbrukere. 

I første omgang tar Findus over salget av de tre produktene som allerede er på markedet: Quorn fileter, Quorn biter og Quorn farse. Quorn er basert på sopprotein, og har en ernæringsssammensetning som kan erstatte kjøtt.

Massivt forbrukerpress

I fjor høst mottok Findus Norge hundrevis av oppfordringer om å satse mer på vegetarisk ferdigmat, i forbindelse med en kampanje fra Framtiden i våre hender. Det gjorde inntrykk.

– Det er ingen tvil om at det massive trykket påvirket oss. Vi har jobbet med vegetarmat i mange år, blant annet mot storhusholdninger, men vi ser økende interesse blant vanlige forbrukere, sier administrerende direktør Atle Farmen i Findus Norge til Framtiden i våre hender.

Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender, håper kjøttfrie alternativer nå vil bli mer tilgjengelig for norske forbrukere.

– Skal nordmenn spise mindre kjøtt, trenger vi tilgjengelige alternativer i butikkene. At en tungvekter som Findus nå satser på vegetarmat er ekstremt viktig, sier Arild Hermstad.


Sammen kan vi oppnå flere seire. Bli medlem i Framtiden i våre hender!

Findus-direktøren kan ikke love at forbrukerne vil merke noen forskjell i utvalget med en gang, men han slår fast at frossenmatgiganten vil bruke musklene sine til å øke omsetningen av Quorn.

– Vi har et solid salgsapparat som vi kommer til å bruke for å øke synligheten i butikker. Det har ikke blitt gjort før, sier Atle Farmen.

– Vi ser store muligheter i dette markedet. Det kan bli aktuelt å lansere flere Quorn-produkter i framtiden.

Ifølge Spisefakta 2014 er 12 prosent av nordmenn meget eller ganske interessert i vegetarmat, og vi spiser grønnsaksretter oftere enn før. I tillegg velger mange å spise kjøttfrie middager minst en gang i uken, selv om de ikke betegner seg som vegetarianere.

Kjøttfritt kan ha stor miljøeffekt

Globalt står kjøttforbruk og -produksjon for 15 prosent av de globale klimagassutslippene. En beregning fra Framtiden i våre hender viser at hvis alle nordmenn erstattet et kjøttmiddag i uka med vegetarmat, ville det ha samme klimaeffekt som å fjerne 200.000 biler fra veiene.

Selv om Norge er et gressland, krever norsk kjøttproduksjon enorme ressurser. 80-90 prosent av norske kornavlinger går til dyrefôr. Vi importerer store mengder mais, hvete og havre pluss flere hundre tusen tonn soya årlig for å produsere kjøtt, egg og melk. Beitedyrene spiser mer kraftfôr enn kylling og svin til sammen.


Les også:
Vegetarisk butikkguide: Her får du kjøpt vegetarisk ferdigmat
Kjøttfrie oppskrifter
Så mange dyr spiser vi i løpet av livet
Bli med på tidenes klimadugnad!

Bli med på tidenes klimadugnad!

Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.

Bli med!

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!