Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Mine grønne forventninger til 2015. (Illustrasjon: Istockphoto)

Mine syv nyttårsforsetter

Vi vokser og setter oss enda høyere mål for 2015. 
Mine grønne forventninger til 2015. (Illustrasjon: Istockphoto)
Mine grønne forventninger til 2015. (Illustrasjon: Istockphoto)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Vi vokser og setter oss enda høyere mål for 2015. 
For et år siden skrev jeg om hvilke forventninger jeg hadde til 2014. I grove trekk vil jeg si at jeg var litt for optimistisk. Arbeidet for å fremme et miljøvennlig og etisk forbruk går ikke så raskt som det bør. Men på noen punkter var jeg kanskje for pessimistisk. Særlig er jeg glad for at diskusjonen om Norges fremtid som oljeland ble svært aktuell i året som gikk. Det er flott!

Vi klarte også å øke medlemstallet med fantastiske 3000 medlemmer i 2014. Framtiden i våre hender er nå over 24 000 betalende medlemmer. Det er ny rekord! Vi har også lykkes bra med å få med oss flere på hverdagsmiljøvern, store og små handlinger den enkelte selv gjør.

Vi har også lykkes bra med å få med oss flere på hverdags- miljøvern, store og små handlinger den enkelte selv gjør.

Arild Hermstad


Her er noen forsetter for Framtiden i våre hender og meg selv i det nye året:

1. Få det norske oljefondet til å selge seg ut av klimaverstinger som kullselskaper og andre selskaper som kjemper mot det internasjonale klimaarbeidet. Bidra til at oljefondet kjøper seg inn i fornybar infrastruktur, for eksempel vindmølleparker, solcelleanlegg og andre miljøvennlige anlegg.

2. Gjøre en innsats for å redusere det norske forbruket av kjøtt, først og fremst gjennom å fortelle folk at det er langt sunnere og mer miljøvennlig å spise mer frukt og grønt. Det smaker dessuten utrolig mye bedre.

3. Få alle de resterende kleskjedene til å offentliggjøre fra hvor de får produsert klærne sine, altså hvilke fabrikker de bruker (fabrikklistene). Åpenhet er nødvendig for å bedre tekstilarbeidernes kår.

4. Få enda flere nordmenn til å melde seg inn i en miljøorganisasjon eller to. På den måten kan vi bygge en sterk opinion og et trøkk for å endre miljøpolitikken.

5. Presse regjeringen til å gjøre større endringer i grønn retning på statsbudsjettet, få den til vedta en lov som forplikter oss til å kutte raskt og mye i utslippene – og at stat og kommune tar i bruk klimabudsjett som styringsverktøy.

6. Presse på for at Stortinget vedtar et mål om at norske klimagassutslipp skal halveres innen 2030, utelukkende gjennom tiltak her hjemme. Dette vil bety at Norge tar sin del av klimajobben. Samtidig må Norge gjøre mer for å sikre rettferdige ordninger for klimakutt og tilpasning globalt.

7. Sist, men ikke minst, skal Framtiden i våre hender gjøre det vi kan for at årets kommunevalgkamp setter miljø og global rettferdighet øverst på dagsorden.

Ikke rart jeg ser frem til å jobbe sammen med kolleger, medlemmer og folk flest for bedre miljø og bedre fordeling i året som kommer!