Godt brasiliansk – en kartlegging av soyaforbruket i landbruk og oppdrett
Norsk landbruk er i økende grad avhengige av importerte fôrråvarer. Soya har lenge vært den viktigste proteinråvaren i landbruket. De siste 10 årene har den også blitt den viktigste proteinråvaren for oppdrettsnæringen i Norge, viser rapporten «Godt brasiliansk – en kartlegging av soyaforbruket i norsk landbruk og oppdrettsnæring».

Norsk landbruk er i økende grad avhengige av importerte fôrråvarer. Soya har lenge vært den viktigste proteinråvaren i landbruket. De siste 10 årene har den også blitt den viktigste proteinråvaren for oppdrettsnæringen i Norge, viser rapporten «Godt brasiliansk – en kartlegging av soyaforbruket i norsk landbruk og oppdrettsnæring».
Totalt importerte Norge mer enn 900 000 tonn soya i 2013, mens det norske forbruket i landbruks- og oppdrettsnæringen lå på om lag 565 000 tonn.
Soyaforbruket i disse næringene beslagla i 2013 et areal på omtrent 200 000 hektar utenfor Norges grenser. Det tilsvarer det samlede arealet til Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, Kristiansand, Fredrikstad og Drammen.

Bli med på tidenes klimadugnad!
Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.
Bli med!Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!