Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Støtt arbeidet vårt for en grønn framtid
Framtiden i våre hender jobber for etisk og miljøvennlig forbruk.
Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Vi bidrar til endring ved å spre kunnskap og finne løsninger.

Klesbyttemarked i Hammerfest

Framtiden i våre hender har fått et nytt lokallag i Hammerfest og søndag 13. april var det duket for første arrangement: klesbyttemarked.
Foto: Tuva Vaage Brådalen
Foto: Tuva Vaage Brådalen
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Framtiden i våre hender har fått et nytt lokallag i Hammerfest og søndag 13. april var det duket for første arrangement: klesbyttemarked.

Etter et par medlemsmøter var planen klar, vi ville invitere til klesbyttemarked. Det virket som et positivt og nyttig sted å starte. Hammerfest har foreløpig ingen bruktbutikk og få loppemarkeder tar i mot klær. På gi-bort/selge-sidene på facebook florerer det imidlertid med klær så det ante oss at det ville være interesse for et klesbyttemarked. Med den kommende serien «sweatshop – dødsbillig mote» var det også et aktuelt tema å ta tak i.
  
Arrangementet ble delt med facebook-arrangement, plakater på utvalgte steder og jungeltelegrafen. På facebook dukket det opp hyggelige tilbakemeldinger: «så bra endelig... vi kaster for masse kjempe fin tiltak.. endelig i Hammerfest også». En annen la til: «Kjempetiltak dette vil æ være med på .. e det ett engangs arrangement, eller skal dette være noe som skal skje videre ?».  

Dagen før byttedagen rigget vi i stand bord og kleshengere i Frivilligsentralen sine lokaler. Vi hadde allerede fått inn klær så vi hadde noe å starte med. Og mere skulle det bli. På selve byttedagen ble byttelappene (laget av sider fra kasserte bøker) overflødige fordi mange hadde med bæreposer med klær og kunne dermed fylle posene med nyervervede klær.  De fleste leverte mye mer enn de tok med tilbake. Vi åpnet derfor for «gratis-klær-ta-så-mye-du-vil» tidligere enn planlagt. Dette ble satt pris på av flere som ikke hadde med seg noe å bytte inn. Dermed fikk flere klær et nytt hjem.

hammerfest klesbytte klaerFoto: Tuva Vaage Brådalen
Vi hadde også kafé med hjemmelagde kaker og nystekte økologiske vafler. Fair trade kaffe ble også servert. Flere faste gjester av sentralen kom innom for en kaffetår og det ble en hyggelig stemning. Rundt omkring på bordene hadde vi lagt informasjon om forbruk, klesindustrien og tekstilarbeidernes arbeidsforhold. Ved inngangen hadde vi informasjon om Fivh.

hammerfest klesbytte nyttantrekkSelv om vi nok kunne vært enda mer på hugget med verveblokka så fikk vi i alle fall fortalt noen om hva vi driver med og vekket interessen.  Tatt i betraktning av at det var palmesøndag og mange hadde tatt påskeferie så er vi godt fornøyd med besøket. Vi fikk inn mye klær og en god del plagg fikk ny eier. Det som ble til overs ble levert til Fretex. Vi gjorde oss noen erfaringer denne runden og må diskutere bl.a. byttesystemet, men alt i alt er vi fornøyd med arrangementet. Kafeen gjorde at folk ble lenger og åpnet opp for en prat så dette er definitivt noe vi tar med oss videre. For det blir flere klesbyttemarkeder senere, det skal vi få til.

Takk til Bergen lokallag som har laget en svært nyttig bytteguide!

Aktuelle videoer

Aktuelle videoer

Det viktigste rommet

Myteknusing

Ta det helt med ro...

Vegetarskrekk