Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Noen av Framtiden i våre henders mange engasjerte medlemmer i Bergen. (Foto: Nils Norman/Flickr)

40 år og rekordmange medlemmer

25. april fyller Framtiden i våre hender 40 år. Og vi er sprekere enn noen gang før!
Noen av Framtiden i våre henders mange engasjerte medlemmer i Bergen. (Foto: Nils Norman/Flickr)
Noen av Framtiden i våre henders mange engasjerte medlemmer i Bergen. (Foto: Nils Norman/Flickr)
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
25. april fyller Framtiden i våre hender 40 år. Og vi er sprekere enn noen gang før!

I ukene før 40-årsdagen den 25. april er vi 21 512 medlemmer, og vi vokser med 25 nye medlemmer i uken. Det er svært gledelige tall, og det viser at det er behov og entusiasme for en organisasjon som Framtiden i våre hender. 

Men aller først en liten oppklaring om våre medlemstall:

I den siste utgaven av medlemsmagasinet til Framtiden i våre hender, «Folkevett», slår vi fast at organisasjonen hadde 30 000 medlemmer på 70-tallet, et tall som i noen grad har fått etablere seg som en myte og grunnlag for en liten debatt i Klassekampen. Tallet er imidlertid ikke riktig, da det inneholdt både abonnenter på magasinet og flere ikke-betalende medlemmer.

Vi har nylig gått gjennom våre offisielle lister som viser at det høyeste antall medlemmer vi hadde på 1970-tallet var i 1978. Da var tallet 20 650. Organisasjonen hadde så et kraftig fall ved starten av 90-tallet, før det gradvis begynte å stige igjen.

I dag har vi 21 512 betalende medlemmer. Vi er med dette så vidt større enn Naturvernforbundet, og dermed størst blant miljøorganisasjonene i Norge. Men, som alle nok er enig i, dette gir ingen grunn til å være fornøyd.

Vi har et sterkt ønske om å vokse utover de som allerede er engasjerte. Vi vet at de miljøvennlige partiene i dag utgjør et mindretall på Stortinget.

Derfor vil vi fremover tilrettelegge for konkrete handlingsalternativer i folks hverdag. Vi vil vise at folks stemme betyr noe, både som borger i det demokrati og som forbruker. Framtiden i våre hender vil derfor utfordre både politiske myndigheter, næringsliv og enkeltmennesker.

Vi vil invitere folk til å ta stilling i saker og melde tilbake når vi har fått gjennomslag. Vi tror at dette er en god måte å bygge et langvarig engasjement.

Vi lar oss inspirere av vårt naboland Sverige, hvor antallet som er med i den største miljøorganisasjonen er fem ganger høyere enn Framtiden i våre hender og Naturvernforbundet til sammen.

Husk at du kan bli medlem her, det er den beste bursdagsgaven du kan gi Framtiden i våre hender!